tisdag 22 december 2015

10 First Impressions of Sweden

Baby It's Cold Outside Tap Dance ft. Laura Osnes

Eat It Or Wear It - TYLER MOUNT (FT. YASMIN JAIBAT)

No Hands Challenge - TYLER MOUNT (FT. MEGAN FEW)

SVINDLANDE HÖJDER, Moment:Teater, föreställning 143 13/12 2015

Jag har sett SVINDLANDE HÖJDER, på Moment:Teater: 


”Kom in, kom in, kom in,” lockar Cathy innifrån skrubben, nästan som ett skogsrå, eller som en av Odysseus sirener, dom där sjöjungfruarna som lockade sjömännen i fördärvet med sin sång. Vi hukar oss, och går in. Det är litet. Väldigt litet. På golvet ligger trasmattor, man har spänt hönsnät över de mörkmålade väggarna, och hängt en massa krimskrams däri; plastblommor, röda glashjärtan, paljettglittriga lila handväskor, pärlhalsband, julgransdekorationer. Det ser ut lite som ett slags altare, eller som om ett dagisbarn fått inreda. Ett dagisbarn som älskar glitter, rosa, blommor, siden och sammet. Eller som nån som har försökt göra det bästa av en ohållbar situation.

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/12/svindlande-hojder-momentteater.html

måndag 21 december 2015

TRYFFELSVIN, KOMPANI1, Föreställning 142 9/12 2015

Jag har sett TRYFFELSVIN på Kompani1:


"Jag antar att du inte har missat att Teater Playhouse har flyttat till en ny teater? Dom har tagit över Spagetthioperan Reginas gamla scen på Drottninggatan, slitit ut hela innanmätet och börjat om från grunden. 
Men du har inte funderat på vad som hände med deras gamla scen, den uppe vi Östermalmstorg? Har den blivit galleria, massagesalong, nagel- och tandblekningsinstitut eller bingolokal, tänker du? Kanske har Shurgard flyttat in? "

Låter det intressant? Här är resten:http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/12/tryffelsvin-kompani1-forestallning-142.html


söndag 20 december 2015

Don't Rain On My Parade -- Morgan Reynolds



After a sudden and disappointing end to my multiyear relationship, I found myself asking, "What would Barbra do?" With no budget and only the same suit, suitcase, and torch song blaring in my mind, I traveled to 20 locations in five countries and fought off tourists, pigeons, and a broken heart the only way I know how: the Streisand Way.

Live YOUR Musical -- Morgan Reynolds

It Might Be You -- Morgan Reynolds

fredag 18 december 2015

SATANS DEMOKRATI, 6/12 2015 föreställning 141

Jag har sett SATANS DEMOKRATI: 

"Min kompis Ricky DeSplit åkte till New York nån gång 2011 eller 2012, kom hem, och flämtade: 
”Jag har sett SLEEP NO MORE! Ni måste se SLEEP NO MORE! Alla måste se SLEEP NO MORE!!!”
Tydligen gillade han det, antog jag. Vad jag förstår på hans frustande berättande, har man tagit över ett gammalt hotell och spelar upp MacBeth som en slags vandringsteater. Alla åskådarna har masker på sej och man får gå från rum till rum, och själv välja var man vill stanna, och, som Ricky DeSplit sa:
”Folk badar nakna, i blod, i ett badkar!”

Det verkar som om initiativtagarna till Satans Demokrati också varit i New York, och inget fel med det. Jag tycker bara det är synd att det inte görs bättre, när man nu klart och tydligt har kunnat se hur det ska göras?"

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/12/satans-demokrati-612-2015-forestallning.html

torsdag 17 december 2015

The cast of Gentleman's Guide is HAPPY!

Kyle Dean Massey~ On My Own

Jeremy Jordan - "The Ultimate Disney Princess Power Ballad Medley"

EN GENTLEMANS HANDBOK I KÄRLEK OCH MORD, Wermland Opera, föreställning 140, 2/12 2015

Jag har sett EN GENTLEMANS HANDBOK I KÄRLEK OCH MORD på Wermland Opera:


”Jag tror inte dom inser hur lyckligt lottade dom är i Karlstad. Eller i Värmland, för den delen,” säger min kompis Patti-Li Leuk, när vi sätter oss i bilen, efteråt, för att köra hem till Stockholm. Vi hade hittat en parkeringsplats precis runt hörnet till Wermland Opera, och  han har precis bytt om från någorlunda fina kläder, passande för att gå på teater, till myspysbyxor bekväma nog för några timmars bilande. 
Och kanske är det så? Kanske har värmlänningarna inte en aning om hur bra dom har det, att det kommer folk åkande från hela Sverige för att få en chans att en enda gång få se något dom kan drälla in nästan varenda kväll och njuta av. 

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/12/en-gentlemans-handbok-i-karlek-och-mord.html

torsdag 10 december 2015

KONSTEN ATT FALLA av Sara Stidsberg, Galeasen föreställning 139, 1/12 2015.

Jag har sett KONSTEN ATT FALLA av Sara Stidsberg på Galeasen:


"Stockholm var - och är - inte en speciellt stor stad, och som garderobiär på det enda gaystället i stan kände jag varenda bög, varenda bög kände mej, och efter att SVT sänt några avsnitt av serien, kom nästan varannan gäst fram, slängde sin jacka över bänken för mej att hänga upp, med orden: 
”Ta den här, är du snäll, Sweetie, Darling…”
Det blev ganska tröttsamt i längden."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/12/konsten-att-falla-av-sara-stidsberg.html

onsdag 9 december 2015

Bonnie Milligan & Matt Doyle - "Tell Him" (Barbra Streisand/Celine Dion)

RÄDSLA OCH FÖRTVIVLAN I TREDJE RIKET av Bertolt Brecht, Teater Candy Cane, Aliasteatern, föreställning 138 25/11 2015

Jag har sett RÄDSLA OCH FÖRTVIVLAN I TREDJE RIKET av Bertolt Brecht, med Teater Candy Cane, på Aliasteatern:


"”Så på måndag?” Det är inte så mycket en fråga.
”Nej, på måndag planerar jag att lägga ut min rapport om Wallmans…”
”Så tisdag?”
”Jag hoppas det. Jag ligger lite efter, men jag tycker det är viktigare att jag skriver något som är intressant att läsa än att jag bara vrider ur mej något för att det ska gå snabbt…”
Det är tyst i luren.
Det är inte varje dag man får ett samtal från en skådespelerska som undrar varför man dröjer med ett blogginlägg."

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/12/radsla-och-fortvivlan-i-tredje-riket-av.html

måndag 7 december 2015

WALLMANS, Stockholm, föreställning 137, 18/11 2015

Jag har sett Wallmans senaste show: 

För det här är lite motsatsen till Ryanair, du vet, det billiga flygbolaget där man måste betala extra för allt, där dom väl snart börjar väga passagerarna och där det kanske börjar kosta om man vill åka med ett bemannat flygplan, och nu pratar jag inte om kabinpersonalen, utan om kaptenerna. 
Här är det tvärtom. Här är det extra allt, och lite till.

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...