torsdag 26 november 2015

MARODÖRER, på Kungliga Dramaten, föreställning 136 17/11 2015

Jag har sett MARODÖRER, på Kungliga Dramaten:


Men det konstiga är, att i just den här pjäsen, blir den kvinnliga huvudrollen väldigt ointressant. Hon verkar inte stå för någon särskild ambition, det är inte hon som kräver att han ska ge upp något av det han ger upp, och hon verkar inte vara uttalat politiskt eller jämlikt engagerad. Till och med i en pjäs om feminism så lyckas Mannen marginalisera Kvinnan till en slags biroll, där mest för att ge honom en aktion. Feminismen är något som händer honom, personligen, något han utsätts för.

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/11/marodorer-pa-kungliga-dramaten.html

onsdag 25 november 2015

URINETOWN, på Teater Pero, föreställning 135 11/11 2015

Jag har sett URINETOWN, på Teater Pero:


"Det händer häftiga saker inom amatörteatern vad gäller musikaler. För några år sedan kunde man nästan inte hitta några uppsättningar, någonstans, och nu verkar det som om dom skjuter upp lite här och var. Och till skillnad från ren amatörteater, där praktiskt taget vem som helst kan ställa sej på scenen, är kraven här lite högre: man måste kunna sjunga, och på så sätt höjer man automatisk kraven på vem som kan kliva upp på tiljorna. När man - som jag - har sett några produktioner, märker man också att det i många fall är samma skådespelare som rör sej i den här världen, och dyker upp i produktion efter produktion. "

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/11/urinetown-pa-teater-pero-forestallning.html

tisdag 24 november 2015

KREUTZERSONATEN, av Beethoven och Tolstoj, på Soppteatern, Kulturhuset Stadsteatern, föreställning134 11/11 2015

Jag har sett KREUTZERSONATEN, av Beethoven och Tolstoj, på Soppteatern, Kulturhuset Stadsteatern:


"Det borde finnas ett ord för det där fenomenet när man lyckas missa något som alla andra har hört talas om, som Sofia Maria Bonnevie, Filip Helander, Suzannah Kauzenowsky, och den nya stora lansplågan: orienteringskrocket. 
Två av dessa företeelser är påhittad, bara för att visa hur man känner sej när man har missat något eller någon. Jag hade först skrivit orienteringsgolf, men det visade sej att det faktiskt fanns. "

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/11/kreutzersonaten-av-beethoven-och.html

måndag 23 november 2015

Episode 2 - Fiyero Time: Backstage at WICKED with Jonah Platt

LA CAGE AUX FOLLES, Uppsala Stadsteater, Föreställning 133 10/11 2015

Jag har sett LA CAGE AUX FOLLES, Uppsala Stadsteater:


"Fredrik Lycke som Albin/Zaza, är strålande. Och med strålande menar jag fenomenastisk. Förutom att han är övertygande som en glamorös drag queen till utseendet, har han också bett i repliken, och när saker inte riktigt går som det ska, improviserar han repliker, och dom låter lika bra som dom skrivna. Nej, förresten, det är nog tvärt om: hans skrivna repliker låter lika bra som dom han hittar på, och det är imponerande, för gränserna har liksom suddats ut. "

Låter det intressant? Här är resten:

fredag 13 november 2015

CLYBOURNE PARK, READING på Teater Playhouse, föreställning132 9/11 2015

Jag har sett en reading av CLYBOURNE PARK av Bruce Norris, på Teater Playhouse:


"Jo, men jag gjorde rätt, säger jag till mej själv, där jag sitter och mumsar på min ostmacka på det tyska kaféet Bäckerei på Drottninggatan, inte långt från teatern. Jag hade liksom blivit lite irriterat, tidigare, och istället för att fräsa till så hade jag bara gått min väg, och jag var lite stolt. Det finns en liten del av mej som njuter av trycka till nån, det är en talang jag har, som Stålmanenns röntgensyn, men jag försöker låta bli. "

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/11/clybourne-park-reading-pa-teater.html

torsdag 12 november 2015

TREIZE POINTS (DEN SVARTA KANINEN), med teater Quimera på Olympiateatern, föreställning 131 4/11 2015

Jag har sett TREIZE POINTS (DEN SVARTA KANINEN), med teater Quimera på Olympiateatern:

Men för mej handlar det om Mannen som verkar vara för bra för att vara sann, suveränt spelad av Pontus Olgrim. Det är nästan som om hans roll i pjäsen är samma som den roll han har i produktionen. Han servar, lyssnar, diskar, plockar undan, reder ut och försöker lösa problem, både som roll och som skådespelare. Den nye mannen. Mannen.2.

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/11/treize-points-den-svarta-kaninen-med.html

onsdag 11 november 2015

DIPLOMATI, Lilla Scenen, Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 130 3/11 2015

Jag har sett DIPLOMATI, Lilla Scenen, Kulturhuset Stadsteatern:



”Skönt med lite rejäl teater,” säger min kompis Skäggige Skalman, när vi går hemåt, efter föreställningen. 
”Ja-a,” säger jag, med eftertryck, för det känns som om det var länge jag såg en så här spännande föreställning, där jag hela tiden liksom bytte sida, förstod den ena, förstod den andre, försökte tänka mej in hur jag skull ha handlat, och hur jag helat tiden liksom bytte ben. Du vet, som ANTIGEN?


tisdag 10 november 2015

CLUB CORNER OF THE SKY, med Glenn Edell som konferencier, föreställning 129 2/11 2015

Jag har sett CLUB CORNER OF THE SKY, med Glenn Edell som konferencier, på Klara Kaféscen, på Kulturhuset Stadsteatern: 



Det börjar. Albin Flinkas - som, jag är nästan övertygad, måste bo i någon skrubb här vid Soppteatern, för varje gång jag är här, är han också här, är det kvällstid hittar jag honom hängande ljus på scenen, och är det dagtid så är han här och styr upp Soppteatern, när han inte spelar i något, här, eller på stora scenen - hälsar oss välkomna. Han pekar på en bunt notböcker som ligger till höger om scenen, och varnar oss att dom är hans sambos, och att sambon tränar boxning - eller var det brottning, eller tyngdlyftning? - och att detta kanske inte ska uppfattas som ett hot, men att det är det.

Låter det intressant? Här är resten: 

lördag 7 november 2015

SARAH STILES singing TMI from Carner & Gregor's ISLAND SONG

Jag sitter och skriver teaterrapport för Minst en gång i Veckan, om Club Corner of the sky på Kulturhuset Stadsteaterns soppeaterscen, och snubblade över den här lilla pärlan.



torsdag 5 november 2015

CULLBERGBALETTEN: FIGURE A SEA, på Dansens Hus, föreställning 128 28/10 2015

Jag har sett CULLBERGBALETTEN: FIGURE A SEA, på Dansens Hus: 


Inne i salongen står dansarna redan och värmer upp, när vi kommer in. Eller, det ser ut som om dom värmer upp, i verkligheten har föreställningen redan börjat. Den startade liksom utan oss, och den fortsätter lite så. 


Detta känns lite som backstage, minuterna innan ridån går upp till en afton av dans. Alla koncentrerar sej på sitt, gör sina speciella steg, markerar eller gör kombinationen fullt ut. Musiken är sporadisk, incidental, lite som om någon satt och undersökte ljudbilder, i ett annat rum, oberoende av det som hände på scenen. Det dröjer inte länge innan jag sjunker ner i stolen, lite uttråkad.

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/11/cullbergbaletten-figure-sea.html

onsdag 4 november 2015

CIE NON NOVA: AFTERNOON OF A FOEHN: på Dansens Hus, föreställning 127 27/10 2015

Jag har sett CIE NON NOVA: AFTERNOON OF A FOEHN: på Dansens Hus:


När kultur för barn görs bra, då blir jag väldigt, väldigt lycklig. Har man väl fått in en unge i en salong, en konsertsal eller ett museum, då är det livsviktigt att man vårdar det intresset, man måste göra detta det första mötet till något som ger mersmak, nåt som barn kommer att längta tillbaka till. 
För, som Whitney sjöng: I believe the children are our future audience. Eller har jag fått det där om bakfoten?

tisdag 3 november 2015

BILLY BLOOM - ENSAM SOM GUD, gästspel på Turteatern, föreställning 126 26/10 2015

Jag har sett BILLY BLOOM - ENSAM SOM GUD,  gästspel på Turteatern:


Pjäsen börjar den första skoldagen. Billy är bög, lika sprakande som ett tomtbloss, och lika fjollig som Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin. För att tona ner sej själv och smälta in klär han ut sej till pirat - den manligaste av kostymer, han tonar ner sin mejk till det mest nödvändiga och gör storstilad entré i biologiklassen. 
Några dagar senare ligger han på sjukhus, i koma, efter en omfattande misshandel på skolan.

Låter det intressant? Här är resten: 

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...