torsdag 30 juni 2016

KALLOCAIN, med Den Nya Generationen på Reflexen, Föreställning 58 16/6 2016.

Jag har sett KALLOCAIN, med Den Nya Generationen, på Reflexen:



För några veckor sen satt jag på Söder, på en solig uteservering, och fikade med min kompis Adrian Neutknaeppa. Vi pratade feminism. 
”Allt är männens fel,” sa han. ”Det är dom som startar krig, det är dom som våldtar, förtrycker, utnyttjar, det är dom som super, slåss och förstör.”
Jag käkade en dyr vegetarisk sallad, han knaprade på en charkuterimaxad macka, och när vi tidigare hade fått vår mat hade han sagt att han beundrade min vegetariska kosthållning, politiskt och miljömässigt, och han skulle gärna själv gå över till en helt plantbaserad kost, om det inte vore det att han tyckte så mycket om kött.


onsdag 29 juni 2016

A CHORUS LINE, SMU, Kulturhuset Stadsteatern, Föreställning 57 11/6 2016

Jag har sett A CHORUS LINE, med SMU, på Kulturhuset Stadsteatern: ”Man glömmer aldrig sin första gång,” brukar flickorna säga, på teve, eller i filmer. Killarna burkar aldrig säga det, vad jag vet. Om det inte är tillsammans med en mycket äldre, erfaren kvinna. 
I alla fall är jag glad att jag väntade. Om sanningen ska fram så skulle jag säkert ha gjort det tidigare, men det är bara det att ingen verkar ha velat sätta upp den, förrän nu. Så det här är första gången jag ser A CHORUS LINE. Och jag, precis som flickorna på teve, är glad att jag väntade. 
Det var värt det. 

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/06/a-chorus-line-smu-kulturhuset.html

måndag 27 juni 2016

ROKOKOMASKINERIET, Drottningholms Slottsteater, föreställning 56 5/6 2016

Jag har sett ROKOKOMASKINERIET, en opera, på Drottningholms Slottsteater:


"Jag hoppas att det inte är en massa nyskriven tjafsmusik,” sa min kompis Skäggige Skalman. Vi satt på Bromma block, han käkade stekt ris och grönsaker, jag käkade grönsaker, tofu och ris. 
Han kanske inte sa så, ordagrant, men vad han sa hade den innerbörden: han önskade sej en underbar afton av melodiös musik.  
Han fick som han ville. "

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/06/rokokomaskineriet-drottningholms.html

onsdag 22 juni 2016

GUYS med Balettakademien, på Dansens Hus, föreställning 55, 27/5 2016

Jag har sett GUYS med Balettakademien, på Dansens Hus: 


Jag har för det mesta en massa energi, och får jag ingen mat så blir jag inte trött, jag blir lättirriterad och mjäkig. Jag kan liksom inte ta ett steg tillbaka och resonera, säga till mej själv: ”Det här kanske inte är vad du vill ha, men det är lika bra att du slår till, för det blir kanske inte bättre någon annanstans. Bättre en bollkalle i kanalen än tusen fåglar i skogen, och allt det där. ”

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/06/guys-med-balettakademien-pa-dansens-hus.html

tisdag 21 juni 2016

CARMEN, med Stockholm Operastudio, på Årsta Teater, föreställning 54, 25/5 2016

Jag har sett CARMEN, med Stockholm Operastudio, på Årsta Teater: 



"Där andra regissörer ibland känns som om dom liksom har kidnappat de gamla mästarna, och använder deras verk för egen vinning, titta vad jag gör med Verdi!, så känns det som om han är uppriktigt intresserad av verket, men ser det hela på sitt eget, ganska unika, sätt." 

Låter det intressant? Här är resten: 

måndag 20 juni 2016

TAMERLANO, med Stockholm Operastudio, på Årsta Teater, föreställning 53, 25/5 2015

Jag har sett TAMERLANO, med Stockholm Operastudio, på Årsta Teater:


Men när jag den här gången satte mej på cykeln och började trampa mot Årsta teater, insåg jag att jag inte hade en aning om vad jag skulle se. Verkligen: ingen aning: det kunde var TROLLFLÖJTEN och LA BOHEME, eller två helt obekanta operor, som - kanske - VERTIGO, ALPHÖJDENS OKRÖNTA DROTTNING eller COLUMBUS, TITTA DÄR! av den totalt påhittade tonsättaren Ansgar Clarinette, från den berömda träblåsfamiljen, mest känd för den berömda arian Quechi terra stencho horrifico? (Vad är det för land som luktar?)



måndag 13 juni 2016

I UR OCH DUR, med MILDA MAKTER, Scalateatern, föreställning 52 16/5 2016.

Jag har sett I UR OCH DUR, med Milda Makter, ett gästspel på Scalateatern:

Du vet dom där dansnumrena som Ginger Rogers och Fred Astaire gjorde: hon var ofta lite sur i början, av nån anledning, men han gav sej inte, och så slutade det ofta med ett leende, och en kyss? 
Precis så är det här. Vi kan inte hjälpa det, vi blir charmade, förförda, vi kan inte värja oss. Det här är nostalgi på hög nivå, och jag sitter och längtar tillbaka till en tid jag inte ens kan minnas, för jag var inte där. Jag kommer ihåg sånger som jag inte ens visste att jag kände till. 

Låter det intressant? Här är resten: 

torsdag 9 juni 2016

A COMEDY STORY, med Stockholms Musikalartist Utbildning, på Teater Playhouse, Föreställning 51, 14/5 2016

Jag har sett A COMEDY STORY, med SMU, Stockholms Musikalartist Utbildning, på Teater Playhouse:


Det är fri sittning, så jag bufflar mej fram till andra bänkraden, i mitten, och lämnar Malvolio långt bakom mej. Han hittar mej tids nog. Det är en talang jag har, förresten, det här att smita förbi, knappa in, ta mej fram och slinka emellan, utan att knuffas. Vissa kan sjunga: jag tar mej fram i ett folkhav som en ninja, smidig och ljudlös. 

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/06/a-comedy-story-med-stockholms.html

onsdag 8 juni 2016

FIVE DEGREES, med Twisted Feet, Urban Connection, Dansens Hus, föreställning 50 13/5 2016

Jag har sett Five Degrees, med Twisted Feet: 


Vad jag förstår är det övervägande män som håller på med street-dance, men för mej är det tvärt om. Jag stöter bara på hip-hop under en vecka i maj, under streetdancefestivalen Urban Connection, och där är kvinnorna överrepresenterade, så för mej är det något unga arga kvinnor håller på med, inte unga arga män.

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/06/five-degrees-med-twisted-feet-urban.html

tisdag 7 juni 2016

I LODJURETS TIMMA, Dramaten, publikrep, föreställning 49 10/5 2016


Jag har sett I LODJURET TIMMA, ett genrep, på Dramaten: 

Hela stan var avstängd. För den där jävla eurovisionsschlagerfestivalen, antar jag, tänkte jag. Det var som att försöka fly ut ur Paris innan tyskarna kom, med den skillnaden att här var det ingen som försöka komma undan, vi försökte bara komma fram. 
Så, jag har sagt det: I’m not a fan. Never was. När ABBA vann, i Brighton, hade jag redan somnat. Visserligen var jag inte så gammal, 9 eller 10 år, men om intresset hade funnits hade jag säkert kunnat hålla mej vaken. Nu fick Xantippa Kohlrooth, en klasskompis som sov över, väcka mej och berätta att Sverige vunnit. Jag antar att jag grymtade nåt, och somnade om.

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/06/i-lodjurets-timma-dramaten.html

söndag 5 juni 2016

HEATHERS, Kulturama, föreställning 48 8/5 2016

Jag har sett HEATHERS, på Kulturama: 



Och jag skulle gärna ha velat se det: en skola där alla är skräckslagna, där det gäller att trampa för att inte bli nedtrampad. På riktigt. Bara då, tror jag, kan det blir riktigt roligt när Hannibal Lecter i kortkort, faller ner, död.



fredag 3 juni 2016

Laura Benanti Explains: Broadway Musicals of the 2015-2016 Season

THE PLAY THAT GOES WRONG, The Duchess Theatre, London föreställning 47 4/5 2016.

Jag har sett THE PLAY THAT GOES WRONG, på The Duchess Theatre i London:


Utanför Duchess Theatre, där THE PLAY THAT GOES WRONG går, har någon tänkt till. Folk som inte alls är på väg till föreställningen stannar till, läser, börjar skratta. Man har till exempel, satt upp en affisch med Tom Cruise, och under den står det:
”TOM CRUISE,” och så med mindre stil: ”Will not be appearing at this performance.”

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/06/the-play-that-goes-wrong-duchess.html

torsdag 2 juni 2016

FUNNY GIRL, Savoy Theatre, London, föreställning 46, 4/5 2016

Jag har sett FUNNY GIRL, på Savoy Theatre i London:

Du vet såna personer som säger något skämtsamt, kanske lite elakt, bitchigt, och sen, med en gång tillägger: 
”Nej, jag bara skämtar…”
Som i:
”Din hy är lika len som en persika som klätt ut sej till russin. Nej, jag bara skämtar.”
Eller:
”Jag är så hungrig att jag skulle kunna rycka kattmaten ur munnen på en pensionär. Nej, jag bara skämtar: pensionärer äter inte kattmat. Nej, jag bara skämtar, dom äter kattmat, men jag gör det inte. Nej, jag bara skämtar: jag gör det. Nej, jag bra skämtar.”

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...