fredag 28 april 2017

GRÅT, Premiär, Kägelbanan, föreställning nr 18, 3/4 2017

Jag har sett showen GRÅT, på Kägelbanan: 


"”Hinner vi med ett glas till?” säger min kompis Geraldino Bidé. Det är en retorisk fråga. Han menar: vi hinner med ännu ett glas, innan det är dags att gå. Jag är glad att jag har grundat med en stor portion vegetarisk lasagne innan vi kom hit."

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/04/grat-premiar-kagelbanan-forestallning.html


tisdag 25 april 2017

JAG HETER BENTE, Kamraterna, föreställning nr 17, 31/3 2017

Jag har sett JAG HETER BENTE med Kamraterna: 


Det är en finstämd, välspelade föreställning om människor som du och jag. Inga stora, dramatiska utbrott, inga vulkanhetsiga känslor. Bara ett långsamt, obönhörligt förfall.

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/04/jag-heter-bente-kamraterna.html


måndag 24 april 2017

SHIRLEY VALENTINE, Genrep, Maxim, föreställning nr 16, 30/3 2017

Jag har sett ett genrep av Shirley Valentine på Maximteatern: 


"Nu, nästan 30 år senare, när jag är mer än dubbelt så gammal, så har jag en helt annan syn på saken. Då var den en dödssynd att bli gammal, nu är det en dödssynd att åldras. Förstår du skillnaden? Nu är det ingen skam att fylla 70, bara man uppför sej och gärna ser ut som om man var i 40- eller 50-årsåldern."

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/04/shirley-valentine-genrep-maxim.html

torsdag 20 april 2017

FÖRSÖKSKANINER, Publikrep, Dramaten, Föreställning nr 15, 28/3 2017.

Jag har sett ett publikrep av FÖRSÖKSKANINER på Dramaten: 


Också i den här föreställningen är Örjan Ramberg fenomenastisk. Det finns inte en gest, en blick, en scensekund där han inte suger ut eller pumpar in maximal komik. Jag tror faktiskt aldrig jag har sett en så vansinnigt rolig person på scenen, och kanske beror det på att han själv verkar ha fantastiskt kul.

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/04/forsokskaniner-publikrep-dramaten.html


tisdag 4 april 2017

STRAIGHT, reading på Playhouse Teater, föreställning nr 14, 20/3 2017.

Jag har sett STRAIGHT, en reading på Playhouse Teater: 

Jag antar att det är därför vi är här, på den här readingen,  vi tre, och många av de andra männen i publiken. Kanske hade jag varit här ändå, och säkert finns det några som inte inte kommit hit på grund av pjäsens tema, som liksom uteblivit, både kvinnor, men framför allt män, som tycker att det inte gäller dom, men många av männen som är här, kom av just den anledningen: dom syns ingen annanstans. Ingenstans på stans scener berättas deras historia.

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/04/straight-reading-pa-playhouse-teater.html

måndag 3 april 2017

SCENER UR ETT ÄKTENSKAP, Maxim, föreställning 13 16/3 2017

Jag har sett SCENER UR ETT ÄKTENSKAP på Maxim: 


"Den första och största överraskningen är hur roligt det är. Jag, som i början av 70-talet såg teveserien som nioåring, har ett helt annat minne: det handlade om konstiga vuxna, som gjorde konstiga saker, på ett tråkigt sätt. Jag fattade inte varför alla vuxna satt och soffade framför teven. Det var för lite dans, tyckte jag, för lite sång och för lite skratt.
Jag tror att mitt nioåriga jag hade gillat den här uppsättningen bättre."

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/04/scener-ur-ett-aktenskap-maxim.html

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...