fredag 30 juni 2017

RÖVARE, StDH: föreställning 34 10/5 2017

Jag har sett RÖVARE, ett elevuppspel, på StDH: 


"Jag menar inte det här som ett skryt, men ibland - väldigt sällan - när folk säger, ”Gud vad du är smart!” så får jag lust att säga ”Det är inte jag som är smart, det är du som är lite dum.”
Så jag är fullständigt beredd på att vissa kommer att kalla mej lite dum, men jag anser att det här var en väldigt smart föreställning. En sån där uppsättning som fick mej att känna det som om regissören trodde jag var intelligentare och mer insatt än jag var. 

Den fick mej att vilja fatta mer än jag förstod."



tisdag 27 juni 2017

SMILE, Kulturama, föreställning 33, 7/5 2017.

Jag har sett SMILE på Kulturama: 



Förstår du nu vad jag menar med att vi musikalnördar har tur att vi har Kulturama, för vem annars skulle hitta, och våga sätta upp, den här typen av musikaler? Hur mycket enklare, men tråkigare, hade det inte varit att bara sätta upp WEST SIDE STORY, RENT, och HAIR, i rotation, år efter år?
Men det finns förstås också ett problem med detta: Så gott som hela publiken känner inte till historien, och har aldrig hört musiken eller texten förut.



måndag 26 juni 2017

FROZEN SOULS, Examensföreställning, StDH, Föreställning 33 3/5 2017

Jag har sett FROZEN SOULS, en examensföreställning på StDH:


Jag har kompisar som gillar galenskap och vansinne på scenen, som tycker att när folk spelar besatta av djävulen, schizofrena, skvatt galna och drogdementa, så är det tecken på avancerad teaterkonst, och ju konstigare något är, ju större konst är det. 

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/06/frozen-souls-examensforestallning-stdh.html


torsdag 22 juni 2017

FRUN FRÅN HAVET, genrep på Dramaten, föreställning 32, 29/4 2017,

Jag har sett FRUN FRÅN HAVET, ett genrep, på Dramaten: 


När det är som bäst tangerar den Tjechov, speciellt i Bengt Braskereds kärlekskranke lärare, och i Andreas T. Olssons kulissmålare som stannade kvar i byn, och blev något av en överlevnadsexpert, och när det är som sämst så är det lite som en opera utan orkester, som en telenovela utan soundtrack.

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/06/frun-fran-havet-genrep-pa-dramaten.html

tisdag 20 juni 2017

LÖWENSKÖLDSKA RINGEN, Uppsala Stadsteater, föreställning 31, 26/4 2017.

Jag har sett LÖWENSKÖLDSKA RINGEN på Uppsala Stadsteater: 


Jag är inte onyttigt neurotisk, jag är snarare onödigt energisk, men tidtabeller gör mej nervös. Och biljettköp. 
Vanligtvis reser jag tillsammans med min kompis Patti-Li Leuk, och då är det alltid han som bokar och beställer, och jag dyker bara upp, packad och klar.
Den här gången ska han inte med. Den här gången måste jag fixa allting själv. 
Snygg, dramatisk uppbyggnad, eller hur? Man riktigt undrar vart det är jag är på väg: Tokyo, Sydney, den thailändska övärlden…

Jag ska till Uppsala. 



måndag 19 juni 2017

FUN HOME, Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 30, 24/4 2017.

Jag har sett FUNHOME på Kulturhuset Stadsteatern: 


Jag brukar försöka leva som om jämlikhetsrevolutionen redan var över, som om alla hade samma rättigheter. Och som om alla hade samma skyldigheter. Jag anser nämligen att skyldigheterna är nästan viktigare än rättigheterna, för utan rättigheter har du inga skyldigheter. 
Det är därför jag har bestämt mej för att inte hip-hurra-a när en kvinnlig chef blir tillsatt, eller när vi ser en person med icke-europeisk utseende på scenen. 
Det borde inte vara så jävla fantastiskt, eller hur? 


måndag 12 juni 2017

THE HUMANS, en reading på Playhouse Teater, föreställning 29,18/4 2017

Jag har sett THE HUMANS på Playhouse Teater: 


Ibland, ganska ofta, föredrar jag en reading framför en fullt utförd föreställning. Varför? Därför att det finns något levande, vacklande, trevande över det hela. Inget är klart, ingen är färdig, och det känns som om skådespelarna - trots att dom ofta är mycket bekanta med materialet - upptäcker pjäsen tillsammans med oss, publiken. 

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/06/the-humans-en-reading-pa-playhouse.html

torsdag 8 juni 2017

ROYAL CHORAL SOCIETY PRESENTS MESSIAH ON GOOD FRIDAY, Royal Albert Hall, föreställning 28, 14/4 2017.

Jag har sett ROYAL CHORAL SOCIETY PRESENTS MESSIAH ON GOOD FRIDAY, Royal Albert Hall: 


"Det finns människor som låter sin jäsande ilska gå ut över oskyldiga. Som tycker att dom har rätt att fräsa ifrån, om dom känner sej irriterade. Lyckligtvis är varken jag eller Patti-Li såna. Min mest irriterade ovana, tror jag, är mitt ältande. Ett släktdrag, tror jag, som jag fått från mor och mormor. Men jag försöker låta bli. Trots att jag vill börja mala om vad som kan hända, vad som skulle kunna hända, och vad vi gör om det som händer händer, så försöker jag vara tyst. 
Missar vi planet så missar vi planet, försöker jag tänka. 

Det här verkar inte vara en vidare dag."



onsdag 7 juni 2017

THE BRAILLE LEGACY, Charing Cross Theatre, London, föreställning 27, 13/4 2017

Jag har sett THE BRAILLE LEGACY på Charing Cross Theatre i London:


"Grundkänslan finns där, den humanitära goda viljan i en värld av illvilliga. Men man berättar den lite som om det vore dålig barnteater. Boven är så ond att de goda framstår som nästintill lobotomerade, eller drogade, för att dom inte uppfattar hans sura blickar, demoniska suckar och hatiskt framförda repliker. Det ger ett skadligt intryck av de som ska framstå som sympatiska förlorar sympati eftersom de verkar så urbota korkade."

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/06/the-braille-legacy-charing-cross.html


måndag 5 juni 2017

MATILDA THE MUSICAL, Cambridge Theatre, London, föreställning 26, 13/4 2017

Jag har sett MATILDA THE MUSICAL på Cambridge Theatre i London:


"Men det som är lite ömkanskvärt när man är i 30-årsåldern blir på något vis imponerande när man har toppat livskrönet och är över 50 år. Då är det imponerande att man inte har stelnat, att man inte är framme, att man inte är färdig.  I alla fall tycker jag det. 
Den här dagen fyller jag 53."

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/06/matilda-musical-cambridge-theatre.html

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...