fredag 26 februari 2016

SALONG HALLWYL: EN AFTON MED ITALIENSK OPERA, konsert, Hallwylska muséet, föreställning 16, 22/2 2016.

Jag har sett SALONG HALLWYL: EN AFTON MED ITALIENSK OPERA, en konsert på Hallwylska muséet:


"Hoarders är inte att förakta, om dom är av ett särskilt slag. Jag talar inte om såna där stolpskott som samlar på tomma konservburkar och gamla dagstidningar och inte riktigt vet hur många katter dom har, och mer verkar ha svårt att hitta till gropsoprummet än att dom är några genuina samlare, utan jag talar om såna som släkten Hallwyl, närmare bestämt Grevinna Wilhemina von Hallwyl, och hennes dotterson Rolf de Mare. Hon är hjärnan bakom Hallwylska Museet, och han är anledningen till att vi har ett Dansmuseum. "

Låter det intressant? Här är resten:http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/02/salong-hallwyl-en-afton-med-italiensk.html

onsdag 24 februari 2016

KÄRLEK OCH POLITIK, publikrepetition, Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 15 22/2 2016

Jag har sett KÄRLEK OCH POLITIK, en publikrepetition på Kulturhuset Stadsteatern: 

Du vet hur operapubliken ibland, efter en särskilt fantastisk aria eller duett, avbryter handlingen, ställer sej upp och applåderar så att det rungar? Om det är på film kan det till och med hända att dom kastar hattar i luften och ropar Da Capo!
Under måndagens publikrep av Schillers KÄRLEK OCH POLITIK får jag flera gånger - efter sällsamt vällevererade insatser - lust att kasta min brandgula mössa i luften, ställa mej upp, ropa bravo! och klappa i händerna. 

fredag 19 februari 2016

CELUI QUI TOMBE, med Compagnie Yoann Bourgeois, på Dansens Hus, föreställning 14, 18/2 2016.

Jag har sett CELUI QUI TOMBE, med Compagnie Yoann Bourgeois, på Dansens Hus:


"Jag hinner tänka en himla massa, när parkettgolvet vippar, och det blir svårare och svårare att hålla balansen: Om hur vi liksom, sen flera år tillbaka, har funnit oss i att långsamt få det sämre, utan att protestera. Hur det naggas och nafsas. Snaran har dragits åt, sakta, och vi har liksom inte märkt att det har blivit svårare och svårare att andas. "

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/02/celui-qui-tombe-med-compagnie-yoann.html


onsdag 17 februari 2016

KÖRPER, genrep, Kungliga Operan,15/2 2016.

Jag har sett ett publikrep av KÖRPER på Kungliga Operan:



Det är något fascinerande med det fysiskt avvikande, ovanliga, för barn, och - antar jag - för oss vuxna. Vi vet att vi inte får titta, inte får stirra, men vi vill, och kan ibland inte låta bli. Det finns dom som vill att man tittar: såna med konstigt färgade linser, piercingar, tatueringar och andra ingrepp, och så finns det dom som nog är ganska trötta på att vi glor: Hon, i rullstol, vars kropp inte är mycket större än hennes huvud, han, vars händer verkar sticka ut hur axeln, han, vars ryggrad är så sned att han behöver käppar för att hålla sej upprätt. Är det där en puckel?

Låter det intressant? Här är resten: 

måndag 15 februari 2016

LAMPEDUSA, på Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 12 11/2 2016

Jag har sett LAMPEDUSA på Kulturhuset Stadteatern: 

"Jag stirrar på skärmen. LampedusaDen ganska utsålda föreställningen?
Det finns dom som hänger med, som har fingret i luften och känner vart de nya, friska vindarna  blåser, som märker när något nytt dyker upp på horisonten, som hör snacket, och som hänger med. Jag är inte en av dom. Jag är ur synk, en anakronism, bara här på tillfälligt besök, och inte riktigt bekant med nutidens seder och bruk."

torsdag 11 februari 2016

DE STORA VIDDERNA, genrep, Dramaten, föreställning nr 11 10/2 2016

Jag har sett DE STORA VIDDERNA, på Dramaten:


Jag kan absolut ingenting om Arthur Schnitzler. Eftersom dom sätter upp honom på Dramaten antar jag att han skrev pjäser, men om du hade frågat mej för några dagar sedan hade jag nog svarat att han var någon slags filosof, kanske psykolog, kanske från Österrike, kanske Berlin, och i en av alla dom där virtuella lådorna i den där metaforiska chiffonjén vi alla har i huvudet, är han insorterad i samma fack som Rainer Maria Rilke, Aleksandr Solzjenitsyn, och Alexandra Kollontaj, och nån författare på K som skrivit en bok om djurens sexualitet, tror jag. 

Låter det intressant? Här är resten:  http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/02/de-stora-vidderna-genrep-dramaten.html

tisdag 9 februari 2016

CARMEN MOVES, Folkoperan, genrep, 8/2 2016.

Jag har sett CARMEN MOVES på Folkkoperan:

"Dansen och dansarna är underbara, och trots att dom - i alla fall i första akten - är med ganska mycket, kan jag inte få nog, och hade velat ha mer. Ibland finns en överväldigande skara människor på scenen, och det känns som om dansarna försvinner i mängden, som om dom offras för mångfalden. 
Det finns en komik, en positiv knasighet, ett överraskande sätt att röra sej. Sångarna, som också dansar, klarar sej överraskande bra. Några sjungande kylskåp är dom inte. "

Låter det intressant? Här är resten: 

fredag 5 februari 2016

CHRISTIAN RIZZO: D’APRÈS UNE HISTOIRE VRAIE, Dansens Hus, Föreställning nr 9 4/2 2016

Jag har sett D’APRÈS UNE HISTOIRE VRAIE på Dansens Hus:


"Tänk dej två vackra, nakna straighta män i en bastu, efter en match, som masserar varandras värkande muskler: dom tänker inte ett dugg på homosexualitet, för dom vet inte att det finns nåt sånt.” 
Malvolio pratar om dansarna och dansen, om männen som höll varandra i handen, höll om varandra, dansade med och för varandra, men inte lät sej definieras. 

torsdag 4 februari 2016

ANHALT, gästspel på teater TR3, föreställning 8, 3/2 2016

Jag har sett ANHALT, ett gästspel på Teater TR3:


Det händer något underbart på Teater TR3:s scen. En barfota kvinna i svart jerseyklänning sitter och spelar underbar klassisk musik på en stor, svart flygel, medan en man och en kvinna, i  strumplästen, svarta byxor och olikfärgade skjortor, och med maskerad-masker, står bredvid varandra borta vid fonden, lite som paret i Grant Woods American Gothic, eller som tvillingflickorna i The Shining.

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/02/anhalt-gastspel-pa-teater-tr3.html

tisdag 2 februari 2016

EN DRUVA I SOLEN, publikrep på Riksteatern, Hallunda, föreställning 7, 28/1 2016.

Jag har sett EN DRUVA I SOLEN av Lorraine Hansberry, ett publikrep på Riksteatern, Hallunda:


Jag är inte säker på om det var ett gästspel av Riksteatern på Kalmar Stadsteater, när jag pluggade där, eller om det var på gamla Stadsteatern, du vet, den som låg på Barnhusgatan, där Dansens Hus ligger nu, men jag vet att det var någonting av Wesker, och jag minns att dom stekte korv. Eller bacon. Och jag vet att dom verkligen stekte, för det osade i hela salongen. Och när man vred på kranen kom det riktigt vatten! Jag var grymt imponerad, därför att för mej var det plötsligt något som var på riktigt.

måndag 1 februari 2016

COCKFIGHT, Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 6, 27/1 2016

Jag har sett COCKFIGHT, av Mike Bartlett, på Kulturhuset Stadsteatern: 


"Som man är jag ganska van vid att man klistrar olika epitet och egenskaper vid mitt kön, och kallar dom sanningar. Om en kvinna till exempel påstår att alla killar är potentiella våldtäktsmän har jag lärt mej att se det som att det är hennes privata åsikt, ett uttryck för det fria ordet, för demokratin, men om någon ställer sej upp på scenen i en roll som definieras som homosexuell, och säger något provocerande, då är det inte alls lika lätt att skaka av sej och gå vidare. "

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/02/cockfight-kulturhuset-stadsteatern.html

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...