tisdag 31 maj 2016

42ND STREET commercial

KINKY BOOTS, Adelphi Theatre, London, föreställning 45, 3/5 2016

Jag har sett KINKY BOOTS, på Adelphi Theatre, i London:


"Den är ganska intressant, den här avsexualiseringen av män i damkläder. Lola verkar inte ha vare sej sexualdrift eller några amorösa ambitioner. Det känns lite som om hon har fått bli drömbilden av författarens önskemamma; starkt, rådig och celibat. Man får veta mycket om henne, men den sexuella delen förblir outforskad. 
Kanske klarar West End-turisterna endast av en man i damkläder bara om han är rolig, snygg och tragisk. "

Låter det intressant? Här är resten: 

måndag 30 maj 2016

TOXIC AVENGER, Southwark Playhouse, London, föreställning 45 3/5 2016

Jag har sett TOXIC AVENGER, på Southwark Playhouse, i London:


Du kan inte ana vad som går i London!” gastade jag, med samma underton som om jag meddelat att jag fått veta att dom hade en gasläcka i hans hus, och att han inte skulle tända sina adventsljusstake. 
”Va?”
”Vänta, jag skickar länken…”
En timme senare är dom bokade och betalda, biljetterna till musikalen TOXIC AVENGER.

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/05/toxic-avenger-southwark-playhouse.html


onsdag 25 maj 2016

SUNSET BOULEVARD, London Coliseum, London, föreställning 44, 2/5 2016.

Jag har sett SUNSET BOULEVARD, på London Coliseum:


"...men här, i den här föreställningen, ser hon ut lite som om någon råkat torktumla en dragshowartist tillsammans med ett fransdraperi och en säck nyårsdekorationer, och låtit det som fastnat sitta kvar. Det blir - för att underdriva - lite för mycket."

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/05/sunset-boulevard-london-coliseum-london.html

onsdag 18 maj 2016

IN THE HEIGHTS, Kings Cross Theatre, London, 1/5 2016, föreställning 43

Jag har sett IN THE HEIGHTS, på Kings Cross Theatre, i London:


"Det börjar i ett högt tempo, och blir bara mer intensivt. Berättandet är hypereffektivt, och stilen, både på föreställningen och musiken, skulle jag nog kalla Latin Street, med rap. Och salsa. Och merengue. 
Och jag tror att jag aldrig har känt mej så tråkigt stel och svensk. Allting svänger, pulserar, dunkar och pumpar, och jag försöker hänga med, men jag känner mej som en sån där pinsam förälder som försöker dansa med sina tonårsbarn. Det är en rytm som förtrollar, och förbryllar. "

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/05/in-heights-kings-cross-theatre-london.html

måndag 16 maj 2016

HEDWIG AND THE ANGRY INCH, Göta Lejon; föreställning 42 30/4 2016

Jag har sett HEDWIG AND THE ANGRY INCH, ett publikrep, på Göta Lejon:



Ibland hinner historien ikapp en, eller verkligheten liksom flippas över, som när man vänder sidorna i nåt glansigt magasin: ena sidan handlar om ätstörningar, och nästa är reklam för nåt sätt att gå ner i vikt. Man har liksom en viss slags uppfattning om hur världen ser ut, hur det gick till, hur det var, vad som var verklighet, och så händer något som liksom morphar sanningen till nåt annat.


onsdag 11 maj 2016

PHOENIX med WELD COMPANY & REBECKA STILLMAN, på Dansens Hus, föreställning 41, 28/4 2016.

Jag har sett PHOENIX med WELD COMPANY & REBECKA STILLMAN:



Innan det börjar läser jag att det ska vara en självreflektiv föreställning, lite meta, sådär: den ska handla om dansgruppen själv, dess kunskap, erfarenhet, och egenskaper, vilket låter ganska intressant, men själva föreställningen blir lite av en besvikelse. Jag hade förväntat mej en slags känsla av en entitet, ett väsen, en grupp som en helhet, men jag upplevde bara något osammanhängande, som ett gäng människor som samlas och inte bildar något kollektivt, som om individen hela tiden stod utanför verket. Den kändes lite haftsig, slafsig, lojt och otajt, nästan improviserad.

tisdag 10 maj 2016

TAO DANCE THEATER, Dansens Hus, Föreställning 40 22/4 2016

Jag har sett TAO DANCE THEATER på Dansens Hus:
 
"Du vet såna där huvudrörelser som magdansöser gör? Huvudet liksom glider från sida till sida, lite som vissa deltagare i RuPauls Dragrace gör när dom håller upp ett finger i luften, vickar det och säger ”Uh-uh, no, girl, she didn’t!” Du kan också hitta det i vissa Bollywood danser, inom hip-hopen, och jag tror också den finns  i Javanesisk tempeldans, men jag kan ha fel. "

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/05/tao-dance-theater-dansens-hus.html


måndag 9 maj 2016

SÅNGER FÖR EN NY VÄRLD, Kulturama, föreställning 39 21/4 2016.

Jag har sett SÅNGER TILL EN NY VÄRLD, med Kulturama Gymnasiums sistaårselever:


"Det blir en afton av många tagna steg och oåterkalleliga beslut, eftersom det är föreställningens tema: Sångerna handlar alla om stunden när något avgörs, om det så är när Columbus upptäcker America, som i On the Deck of a Spanish Sailing Ship, 1492 eller när en rik kvinna stiger ut på en avsats på 57 våningen för att fånga sin makes uppmärksamhet, som i Just One Step, eller när ett par inser att dom inte kan leva utan varandra, som i I’d Give It All To You.
Och i ärlighetens namn, borde inte det alltid varit sångens uppgift, i en musikal: att skapa en slags vändpunkt, att förändra, att se till att allt inte är precis likadant som innan sången började, för vad vore det för mening med att sjunga den?"

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/05/sanger-for-en-ny-varld-kulturama.html

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...