tisdag 28 februari 2017

BANKDIREKTÖR BORKMAN, Genrep, Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 6, 2/2 2017

Jag har sett BANKDIREKTÖR BORKMAN på Kulturhuset Stadsteatern: 


"Kostymerna är moderna, och jag hade föredragit att dom istället varit tidstypiska. Det blir - för mej - alltid lite konstigt när man försöker modernisera äldre pjäser, men inte går hela vägen. Ska det vara nutid: släng in mobiltelefoner, facebook, internet, moderna människor, som du och jag. Det blir konstigt med människor i nutida kläder, men föråldrade förutsättningar: När den skrevs var det inte konstigt att en fru bara levde på sin man, idag hör det till ovanligheterna. Då kunde man sympatisera med en kvinna som gift sej med en förmögen man och upptäcker att pengarna gått förlorade. Hon hade ingen utväg. 
Idag tänker man: skaffa dej ett jobb, ett liv."

måndag 27 februari 2017

PETRA MEDE, DEN OFRIVILLIGA DIVAN, Maxim, föreställning 5, 27/1 2017,

Jag har sett PETRA MEDE, DEN OFRIVILLIGA DIVAN, på Maxim: 


De senaste åren har jag inte tittat på melodifestivalen, speciellt inte den svenska tävligen. Det är nog över tio år sen jag satt ner i en soffa, oståbågar i näven, gin och tonic i glaset, och verkligen kollade in programmet. Jag tänker inte raljera om varför, men det hela känns lite väl som en formel, som något som kopierar något som en gång var unikt. Som en remake på en remake.

Det är därför jag har en lite oklar bild av vem och vad Petra Mede är. 



tisdag 21 februari 2017

BOOK OF MORMON, publikrep, Chinateatern, föreställning 4,19/1 2017

Jag har sett BOOK OF MORMON på Chinateatern: 


Trots det relativt lilla scenutrymmet lyckas man alltid - med stor hjälp av LED-skärmar - trolla fram en scenografi som håller Broadwaystandard. Jag vet inte hur dom gör det: ena stunden känns scenen översållad av hyddor, skjul och baracker, för att i nästa stund vara helt rensad, utan att jag tycker mej ha sett en enda människa vare sej bära eller putta på något. Det är lite Brynolf & Ljungvarning, ärligt talat. 

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/02/book-of-mormon-publikrep-chinateatern.html

GLADA ÄNKAN, genrep, Operan, föreställning 3, 18/1 2017

Jag har sett ett genrep av Glada Änkan på Kungliga Operan: 

"När det är som bäst påminner det om Broadway, om Hasse och Tage, om Galenskaparna och After Shave, om Bröderna Mozart och farsen Rampfeber, och när det är som sämst måste jag ha blinkat, för jag hittar ingenting att hacka på."

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/02/glada-ankan-genrep-operan-forestallning.html


SparaSpara

måndag 13 februari 2017

onsdag 8 februari 2017

ROMEO OCH JULIA, Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 2, 15/1 2017

Det hade varit skönt att se någonting riktigt, något som kändes, smärtade, rev och rappade. Jag hade velat se en föreställning där det var nära att jag ställt mej upp och skrikit: Nej, gör det inte, vänta, hon kommer att vakna!

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2017/02/romeo-och-julia-kulturhuset.html

onsdag 1 februari 2017

FIGAROS BRÖLLOP, genrep på Dramaten, Föreställning 1, 9/1 2017.

Jag har sett FIGAROS BRÖLLOP,  på Dramaten: 


Efter föreställningen, när vi väntade på att de längre bort i bänkraden skulle resa sej, så att vi kunde komma ut, började jag prata med det äldre, äkta paret som satt bredvid mej:
”Vet du, det är så länge sen man såg något som var bra,” sa mannen som satt bredvid mej.
”Ja, allt ska göra så konstigt, nu för tiden,” beklagade han som satt bredvid honom.
”Som om det var barnteater.”
”Som om vi var dumma i huvudet.”


HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...