torsdag 13 februari 2014

Orgelrecital på Stockholms Konserthus med Ulf Norberg

Jag har varit på Orgelrecital på Stockholms Konserthus / Kungliga Filharmonikerna.

"Så är det över, och vi får lite tid att hämta oss från chocken. Organisten stiger upp från orgeln och går iväg ett par steg, ungefär sådär som rappare eller standup-are dänger micken i golvet. Drop it and Walk away."

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/02/forestallning-29-2014-orgelrecital-av.html

måndag 3 februari 2014

Länk till KRISTINA OCH ULRIKA, OCH ETT ALPHOTELL PÅ PLATTAN, ett retrospektiv över Joan Jonas på Kulturhuset Stadsteatern.

Jag har gjort ett lite inlägg på min kulturblogg: 

"Kristina och Ulrika är intresserade av konst på det där sättet som jag försöker låta bli att vara: det där mätande, jämförande, värderande sättet. Lite som människorna som kommer till teveprogram för att få sin konst och antikviteter värderade: Dom vill vet om det är konst, varför det är konst, och hur mycket folk betalar för det."

Verkar det intressant? Läs mer här:

http://jaklakultur.blogspot.se/2014/01/kristina-och-ulrika-och-ett-alphotell.html

NALLE OCH KROPPKAKAN, Svandammsvägen 41, Midsommarkransen



Kroppkakor är Ölands landskapsrätt. Det tycker i alla fall vi som kommer från Öland. Så jag blev väldigt glad idag när jag idag  upptäckte att det har öppnat en ny restaurangen här i Midsommarkransen: Nalle och kroppkakan. Klockan var lite över tio på förmiddagen, men dom hade öppet så jag sträckte in huvudet och frågade om dom hade vegetariska alternativ, och det hade dom!!!

Jag slängde genast ut ett frågetecken i cyberrymden och snart hade jag hittat en kompis som var redo att prova, redan ikväll.

LÄNKBLÄNK:
http://www.nalleokroppkakan.se

DEN ALLVARSAMMA LEKEN, MED ANDRA ORD, I TONER, en musikal med text av Emma Sandanam och musik av Mette Herlitz, efter Hjalmar Söderbergs bok, med Albin Flinkas, Maja Rung, Marika Willstedt, Fredrik Meyer, kostym av kostymateljén och mask av Josefin Kulle Nygren, med regi av ensemblen, på Klara Soppteater, Kulturhuset Stadsteatern.

Jag har varit på DEN ALLVARSAMMA LEKEN på Klara Soppteater - Kulturhuset Stadsteatern

"Mitt upp alltihop, när jag nästan fått en överdos av smakfulla lösningar och subtilt finlir tänkte jag:
”Vem har regisserat detta? Detta är mycket bra regi.” Jag fumlar i skumrasket bland soppskålar och kaffetermosar och hittar ett litet programblad:
Regi Ensemblen står det. Feno-fucking-menaliskt. Dom har gjort det på egen hand. Det är nästan stört omöjligt, men dom har gjort det. "

Låter det intressant?

Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/02/den-allvarsamma-leken-med-andra-ord-i.html

lördag 1 februari 2014

Kenneth Kvarnström repeterar Youyouyou på studion, Kulturhuset Stadsteatern

Har gjort ett nytt litet inlägg i min kulturblogg.

"Dansarna är plötsligt glada gibbonapor, som svingar sej fram i ett osynligt grenverk. Deras armar känns onaturligt långa, och händerna är som klorna på sengångare. Dom svänger runt, runt, och jag kan nästan se lianer och trädkronor. "

Låter det intressant? Läs mer på 

http://jaklakultur.blogspot.se/2014/01/gibbonapor-och-vad-popularmusik-kan.html

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...