tisdag 28 juli 2015

SOMMARKONSERT I GULDFOAJÉN, på Kungliga Operan, Föreställning 93 24/7 2015

Jag har sett SOMMARKONSERT I GULDFOAJÉN,  på Kungliga Operan:


”Något är konstigt,” sa Patti-Li Leuk, och dubbel- eller trippelcheckade våra biljetter, och jämförde dom med programbladet vi precis blivit tillstuckna. Om jag verkligen hade lyssnat hade jag nog svarat något i stil med No shit Sherlock, men jag var för upptagen med att filma mej själv. Jag snurrade runt, runt, inne i Kungliga Operans Guldfoajén, glas med champagne i ena handen, selfiepinne i den andra, och lyckades på något magiskt sätt klara av att inte tjonga till någon av kristallerna i kristallkronorna. 

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/07/sommarkonsert-i-guldfoajen-pa-kungliga.html

onsdag 22 juli 2015

HEART BEATS, av Christopher Lehmann, på Boulevardteatern, föreställning 92, 21/7 2015

Jag har sett HEART BEATS, av Christopher Lehmann, på Boulevardteatern:


"Vi behöver lite skitiga, svettiga flator på scenen, lite livrädda kvinnor som liksom viskar till varandra: Om jag inte får kyssa dej snart så tror jag att jag dör.
Detta är vad jag önskar att jag kommit fram till när jag stod där och svamlade utanför 7Eleven på Mariatorget, medan klockan kröp fram mot sovdags. Så om du läser det här, Abercrombie, så var det det här jag menade. Någonting om Kärlek, Rädsla, Besatthet och Attraktion, och det underbara med allt som uppstår när man blandar dom och skakar om."

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/07/heart-beats-av-christopher-lehmann-pa.html

måndag 20 juli 2015

BROADWAY LADIES, Trojkan Nöjesproduktion, Boulevardteatern, Föreställning 91, 17/7 2015.

Jag har sett BROADWAY LADIES, av Trojkan Nöjesproduktion, på Boulevardteatern: 


"Jag försvinner ibland, verkar det som, vilket är lite konstigt. Det är som om jag vore en lampa, som stängts av, och ingen kan se mej, längre. 
Du vet såna där dagar när det känns som om alla stirrar på dej, och du börjar undra om du har mat i ansiktet, glömt att knäppa gylfen, eller du står någonstans där det är förbjudet att stå? Om du har hår på huvudet kanske du undrar om något har hänt med din frisyr? Det är dagar eller stunder när lampan är på. Folk stirrar. Du syns. Du vet inte varför. 
Sen har du stunderna när lampan verkar ha slocknat, och ingen alls verkar se dej. Det händer mej nästan jämt när jag ska beställa i en bar."

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/07/broadway-ladies-trojkan-nojesproduktion.html

fredag 17 juli 2015

TANT BLOMMA, av Kristian Lugn, Under Eken, på Parkteatern, Föreställning 90 7/7 2015.

Jag har sett Tant Blomma, av Kristina Lugn, med Parkteatern, Under Eken:



"Men jag avskyr när tror jag att jag kommer i god tid - en och en halv timme innan föreställningen börjar, och det redan är fullt överallt, här under eken, ute på Djurgården. 
Det har hänt något med solidariteten. Istället för att maka ihop sej, se till att alla får plats, att alla kan se, så har man börjat breda ut sej. Tagit lite mer plats än man behöver. Jag kallar det för ”pensionärsmentaliteten”, som i: Ingen tänker på mej, det är bara jag som bryr sej om mej, bara jag som ser till att jag får det jag borde få."

Låter det intressant? Här är resten: 


tisdag 7 juli 2015

MÅSEN, Kullehusteatern på Rosendals Wärdshus, Föreställning 89 3/7 2015

Jag har sett MÅSEN, med Kullehusteatern, på Rosendals Värdshus:


"Det finns bra kvällar, och så finns det kvällar som är ena riktiga pärlor. Givetvis finns det kvällar av alla de slag, från riktiga ras till härliga höjdare, men det är de där pärlorna jag tänkte vi skulle koncentrera oss på, idag. 
För det är så jag tänker på kvällen, när jag cyklar hem i kvällssolen, över Djurgårdsbron, nedför Strandvägen, över Raol Wallenbergs torg, och bort mot Gamla Stan: Som en liten perfekt pärla."

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/07/masen-kullehusteatern-pa-rosendals.html

söndag 5 juli 2015

CARMEN, på Narodni Nivadlo, Stadsoperan i Prag, Föreställning 88 27/6

Jag har sett Carmen, på Statsoperan i Prag: 


"Det är som om man befinner sej inne i en inverterad, förgylld bröllopstårta, ett sånt där smörkrämsspritsat drömpalats dekorerad med guldkristyr, skapad inte för att äta, utan för att vinna första pris i någon slags tävling. Stuckaturen i taket ser ut som om Alfons Mucha, Prags berömde jugendmålare, hade blivit ombedd att måla sin version av utspilld mjölk. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/07/carmen-pa-narodni-nivadlo-stadsoperan-i.html

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...