onsdag 30 mars 2016

BenDeLaCreme presents "Capitol Hill" Episode 1

BIG BITE CABBAGE WRAP Recipe & Mukbang • VEGAN

FÖRKLÄDET (En andra gång), på Göta Lejon, föreställning 28 17/3 2016

Jag har sett FÖRKLÄDET (En andra gång), på Göta Lejon:


"Jag skulle inte bli en bra teaterproducent, no way, José. 
Nu pratar jag inte om en producent på en institutionsteatrar, som Stadsteatern eller Dramaten, där man kanske inte har så mycket att göra med valet av vad teatern sätter upp, eller på något sätt kan påverka det kreativa uttrycket, utan jag menar såna där producenter som Broadway är full av, som satsar allt, och som vi i Sverige egentligen bara har på privatteatrar. Såna där som måste ro båten i land, det finns inga alternativ, allt annat är katastrof. Såna som brinner för sitt projekt, som satsar allt, som äter, sover, lever, för föreställningen. "

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/03/forkladet-en-andra-gang-pa-gota-lejon.html

måndag 28 mars 2016

Lesli Margherita - "Show Off" (Lisa Lambert & Greg Morrison)

Lesli Margherita - "Show Off" (Lisa Lambert & Greg Morrison)

Chandelier (Sia Cover) - Morgan Reynolds

GIFT DEJ MED MEJ LITE, gästspel på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 27, 17/3 2016

Jag har sett GIFT DEJ MED MEJ LITE, gästspel på Kilen, Kulturhuset Stadsteatern:


"Det finns vissa saker man måste se, om man är någorlunda intresserad av musikalteater. Vissa saker, som den femitoelfte uppsättningen av HAIR, eller WEST SIDE STORY, kan man hoppa över, men den här uppsättningen är ett absolut måste. Inte för att den är en av Sondheims bästa musikaler utan för att du antagligen aldrig får tillfället att se den igen, eller höra många av de här sångerna live nån annan gång, nån annanstans. "

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/03/gift-dej-med-mej-lite-gastspel-pa-kilen.html

fredag 18 mars 2016

FÅGLAR, publikrep, Elverket, Dramaten, föreställning 26 16/3 2016

Jag har sett FÅGLAR, publikrep, Elverket, Dramaten: 



När jag kom hem efter publikrepet var jag ganska så ordentligt trött. Tre timmar är en ganska lång tid, speciellt om man känner att man inte hänger med. Jag ville egentligen bara slänga mej i sängen och kolla in The Kale Sandwich ShowYoutube, men tänkte att ”om jag inte gör det nu så blir det aldrig gjort,” och gick in i vardagsrummet och satte mej framför datorn:
”Morkulla,” googlade jag.

torsdag 17 mars 2016

ALLT SOM ÄR UNDERBART, publikrep på Teater Playhouse, föreställning 25, 15/3 2016.

Jag har sett ALLT SOM ÄR UNDERBART, publikrep på Teater Playhouse:


"Jag hade knappt hunnit pula in min jacka och ryggsäck under min stol innan en man - som vi kände igen från affischen, och förstod var föreställningens skådespelare -  kommit fram och gett oss en varsin laminerad lapp och fått instruktionen att när siffran ropades ut säga det som stop på lappen.
”24. Spaghetti med köttfärsås.” stod det på min.
”25. Katten Gustav.” stod det på Patti-Lis."

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/03/allt-som-ar-underbart-publikrep-pa.html

tisdag 15 mars 2016

DET HÄR ÄR MIN HISTORIA, Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen, föreställning 24, 10/3 2016

Jag har sett DET HÄR ÄR MIN HISTORIA, på Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen:


Man berättar ingenting om hur, och på vad sätt  han i Damaskus engagerar sej i queerpolitik, bara att han satt på en massa caféer och diskuterade, eller hur LGBT-personer i landet hade det. Är det bara jag som känner att det kanske vore intressant att berätta om hur homo-bi-och transpersoner i Syrien har, och hade det?
Han blir som en slags Sally Bowles, bara på tillfälligt besök i Berlin, fladdrande från bord till bord på Damaskus motsvarighet till The Kit-Kat Club, utan att riktigt förstå att en hel värld var på väg att försvinna.

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/03/det-har-ar-min-historia-kulturhuset.html

måndag 14 mars 2016

Jessica Vosk & 2Scoops - "Poor Unfortunate Souls" (The Little Mermaid)

MILLAS MIRAKEL, MolièreEnsemblen, gästspel på Dramalabbet, föreställning 23, 8/3 2016

Jag har sett MILLAS MIRAKEL, med MolièreEnsemblen, ett gästspel på Dramalabbet:


”Åh, jag har aldrig träffat en livs levande noshörning…!”
”Jag är en enhörning!!!”
Jag frustar till. Jag flämtar, flabbar, fnissar, försöker låta bli, men så börjar det om igen…
Det tillhör inte ovanligheterna att jag skrattar, men att jag inte kan sluta, det händer inte varje dag. Du vet: sådär så att det liksom inte går att hejda sej: varje gång man tror att man har skratta klart så tänker man på repliken, och så börjar det om igen. 

fredag 11 mars 2016

MÄNNEN MED ROSA TRIANGELN, publikrep, Riksteatern, Hallunda, föreställning 22.

Jag har sett MÄNNEN MED ROSA TRIANGELN, ett publikrep, på Riksteatern:


Vad jag hade velat se var ett ungdomsrum, ett pojkrum, ett studentrum, som det såg ut den där dagen, den 22 Mars 1939, när Nazisterna kom och hämtade honom, det rum som han efter kriget, efter att det koncentrationsläger där han internerats befriats, kommer hem till. Rummet där inget hade hänt, rummet där allt stått stilla, där det enda som förändrats var han själv.

Låter det intressant? Här är resten:  http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/03/mannen-med-rosa-triangeln-publikrep.html

onsdag 9 mars 2016

MURDER BALLAD, genrep, gästspel på Teater Playhouse, föreställning 21, 6/3 2016.

Jag har sett MURDER BALLAD, ett genrep och gästspel på Teater Playhouse:


Det är som om det inte fanns något privatpersoner kvar längre, som om dom helt gått upp i sina roller. Som om det här, det som händer nu, vore på riktigt, vilket det ju nästan blir, eller är. Jag blir liksom helt uppslukad av handlingen, som ju faktiskt händer vid nästa bord, och plötsligt kommer jag att tänka på de där textraderna ur sången A Part Of That, ur Jason Robert Browns musikal THE LAST FIVE YEARS:

Without a sound
A moment comes to life
And I'm a part of that
I'm a part of that

I'm a part of that

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/03/murder-ballad-genrep-gastspel-pa-teater.html

tisdag 8 mars 2016

VADER, av och med Peeping Tom, på Dansens Hus, föreställning 20 3/3 2016

Jag har sett VADER,  av och med Peeping Tom, på Dansens Hus:


Man har tur om man får leva och bli gammal, men det är ett slags deceptivt tröstpris: Du får se alla andra runt omkring dej krokna och duka under.
Och jag kommer att ta det som en högst personlig förolämpning om jag en dag inte själv kan ta mej ur sängen. Det är inte troligt, men allting tyder på att den dagen kommer att komma, om inte för mej, så för resten av världen, och jag - eller en del av mej -  kommer att stå bredvid och titta på med förakt på en sån uppgivenhet och brist på självdisciplin och kraft. 

Mitt hopp, i såna fall, står till delirium och demens.

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2016/03/vader-av-och-med-peeping-tom-pa-dansens.html

fredag 4 mars 2016

AMERICAN HOTEL, publikrep, Kultuhuset Stadsteatern, föreställning 19 29/2 2016

Jag har sett ett publikrep av AMERICAN HOTEL, på Kulturhuset Stadsteatern:


”Men varför just Detroit?”
”Hon hade väl sett en dokumentär eller något och tyckte det var intressant med förfallet, och tänkte att den moraliska bankrutten skulle matchas av den finansiella?”
Han nickar, som om det jag sagt på något sätt verkade övertygande.”

Men jag har ingen aning. Ingen jävla aning.



torsdag 3 mars 2016

LUNCHKONSERT PÅ KULTURAMA, 2016 föreställning 18, 25/2 2016

Jag har sett LUNCHKONSTERT PÅ  KULTURAMA:


Våren är äntligen här, även om det kanske dröjer innan knopparna slår ut och folk viker sej i pollernallergier, men det finns tecken: Kulturamas musikalelevers lunchkonsert. 
Jag tror att det är tredje året jag är här. Eller kanske fjärde? Jag har sett en himla massa elever flimra förbi, i alla fall, en del kommer jag ihåg när jag ser dom igen, i något annat, andra måste jag goolga för att minnas.

Min kompis Malvolio Morrhår och jag har stämt träff här, och som vanligt är jag för tidig. 

tisdag 1 mars 2016

C/OMPANY: DAN-SU, på Dansens Hus, föreställning 17, 24/2 2016.

Jag har sett C/OMPANY: DAN-SU, på Dansens Hus:



Det är något som vill ut ur mannen på scenen. Kramperna har helt tagit över honom. Dom kommer i vågor, han vrids och vänds, och under anfallen är det som om hela han bara var en enda muskel. 
Han sätter sej i toalettställning och försöker se om något kommer ut den vägen. Nej. Det krampar igen. Och igen. Och så dyker det plötsligt upp en liten gubbe, en sån där plastfigur, i hans mun. 

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...