fredag 30 oktober 2015

REVISORN, Moment:teater, föreställning 125 25/10 2015

Jag har sett REVISORN på Moment:teater:

Det handlar om Sverige, i framtiden, efter nästa val, när Järnrörspartiet och deras nya kumpaner KD har vunnit en jordskredsseger och ska styra vårt landet med egen majoritet. På en liten förortsteater, här kallad Monemt:teater, helt beroende av kulturstöd, förstår man att man - om man vill överleva - måste börja dansa till en annan pipa.


Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/revisorn-momentteater-forestallning-125.html

torsdag 29 oktober 2015

EN HANDELSRESANDES DÖD, på Kulturhuset StadsteaternEN HANDELSRESANDES DÖD, på Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 124 20/10 2015

Jag har sett EN HANDELSRESANDES DÖD, på Kulturhuset Stadsteatern: 


”Är det en inhoppare?” viskar jag till min kompis Abercrombie Clone.
”Vem?” viskar han tillbaka.
”Hon som spelar mamman?”
Han tittar på mej, i mörkret. Någon bakom oss i salongen hostar, långt, rosslande. Nån annan, längre fram, svarar med en kort, torr hostring. Det är lite som läten om natten i djungeln, om man antar att alla djuren vore lungsjuka.
”Det är ju den nya teaterchefen, ju,” viskar han, och jag hör på hans röst att han tycker det är något jag borde ha veta. 
Jag tittar på kvinnan på scenen. Den nya teaterchefen? Ojdå. Då måste man tänka till. Och tänka om. Och med man menar jag mej. 

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/en-handelsresandes-dod-pa-kulturhuset.html

onsdag 28 oktober 2015

Episode 6 - Ship Happens: Backstage at DAMES AT SEA with Lesli Margherita

DEN FJÄTTRADE PROMETEUS, på Dramaten, föreställning 123 20/10 2015

Jag har sett DEN FJÄTTRADE PROMETEUS, på Dramaten:

"Och här är det nästan fråga om någon slags magi. Och är det inte dags att vi tar tillbaka ordet förtjusande från plattityderna? Det här är förtjusande. Förtrollande. Det är lite som om det spökade i det gamla elverket. 
Scenografin och musiken, det går nästan inte att skilja dom åt, får mej att tänka på en opera av Mozart. Jag tänker på Barocken, och på Rokokon, på den klassiska musiken och på operakonstens födelse. Visst har jag väl läst någonstans att operan uppstod eftersom man under renässansen trodde att grekerna sjungit sina dramer?"

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/den-fjattrade-prometeus-pa-dramaten.html

tisdag 27 oktober 2015

EN FRÖJDEFULL JUL, på Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 122 19/10 2015

Jag har sett EN FRÖJDEFULL JUL, på Kulturhuset Stadsteatern:


"Så du bestämmer att var och en ska få en egen dialekt. Du lägger in lite pruttskämt. Arkadina är full hela tiden, och trillar av alla stolar hon försöker sätta sej på. Konstantin får läspa. Och stamma. Läspa och stamma. Nina får bli ett skrikigt våp, som hela tiden tappar kjolen. Trigorin tappar byxorna, och får ryggskott. Fiser och tappar byxorna, och har ryggskott. Masja är lomhörd, och spelas av en man. Ingen sitter still, alla rusar in och ut, och när det är dags för premiär är du ganska nöjd med det du lyckas åstadkomma. En skrattfest. 
Du har liksom missat det roliga, det försonande, det komiskt mänskliga med Tjechov. "

måndag 26 oktober 2015

SVANSJÖN, på Kungliga Operan, föreställning 121, 19/10 2015

Jag har sett SVANSJÖN, på Kungliga Operan, av Mats Ek:


"Så kommer hon in. En uppenbarelse. Det går liksom inte att inte titta. Hon är lång, smal, och ledlös som en vattenslang. "
Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/svansjon-pa-kungliga-operan.html

torsdag 22 oktober 2015

Christina Bianco Sings Pop Hits as Julie Andrews, Liza, Celine Dion in H...

NORENLANDIA, på STDH, föreställning 120, 18/10 2015

Jag har sett NORENLANDIA, på STDH:

När jag sitter och tittar har jag två tankar, två teorier om hur den här föreställningen kom till. Jag har inte en aning om det finns någon sanning i mina funderingar, det är bara mina fantasier:
Första  tanken jag får är att regissören/pedagogen, lite inspirerad, trött eller demokratiskt, helt enkelt frågade vad eleverna ville göra, och någon, som kanske tidigare mest fått utföra mest dekorativa uppgifter på scenen sa:
”Jag vill vara ful, elak, vidrig…”

SPITFIRE COMPANY: ONE STEP BEFORE THE FALL, på Dansens Hus, föreställning 119 13/10 2015

Jag har sett SPITFIRE COMPANY: ONE STEP BEFORE THE FALL, på Dansens Hus:


"Så tar hon av sej den tunna vindtygsjackan, står där i ett grått, tajt linne, och jag fattar grejen: Här finns det muskler. Ryggmuskler, bröstmuskler, biceps, triceps, trapezius och latissimus dorsi. Hon tar av sej de små dinglande örhängena och börjar vira svarta lindor runt fingrarna, och jag är redans såld. Det här kommer att bli något speciellt. "

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/spitfire-company-one-step-before-fall.html

tisdag 20 oktober 2015

EASTER PARADE, Boulevardteatern, föreställning 118 12/10

Jag har sett EASTER PARADE, Boulevardteatern:


Och om du går dit, till K A Almgrens sidenväverigå en guidad tur. Berättelsen om hur allting startade, med industrispionage och franskalektioner borde kunnas göras till en opera. Eller i alla fall en pjäs. En musikal? Nåt lite likt en slags FOLLIES? Nu, när Broadway har HAMILTON kanske vi kunde få ALMGRENS?

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/easter-parade-boulevardteatern.html

fredag 16 oktober 2015

ASTROV, Teater Giljotin, föreställning 117 11/11 2015

Jag har sett ASTROV, Teater Giljotin:

"Som alltid på Teater Giljotin är det väldigt vackert. Ljuset är sådär snyggt att det känns som om varje scenbild skulle kunna blir en vacker bild. Astrov är klädd i en operationskläder, vars överdel han kort tar av, som för att visa att den här Tjechovläkaren minsann inte har åldrats i förtid. Han dricker, klagar och  slentrianflyktsrunkar bakom en pelare med en gammal porrtidning som inspiration när ledan blir för stor. "

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/astrov-teater-giljotin-forestallning.html

torsdag 15 oktober 2015

5 Gross Things That Make Cheese Delicious | What the Stuff?!

GUJI, GUJI, Boulevardteatern, föreställning 116 11/11 2015

Jag har sett GUJI, GUJI, på Boulevardteatern:


"Och jag har ett och annat att säga om ungar på restaurang, och om föräldrar som verkar tycka att ungar på barnavdelningen på Stadsmissionen har rätt att använda affären som sitt vardagsrum. Nån annan kan ju plocka upp, har dom inte personal till sånt?
Här, på den här föreställningen, hörs inte en unge, inte en skrapning, inte ett gnäll. Eller, kanske, någon gång, hör man en försiktigt viskad fråga, om det är lite läskigt på scenen. Ungarna sitter som surikater, stilla, tysta, observanta. Förtrollade."

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/guji-guji-boulevardteatern.html

onsdag 14 oktober 2015

SKIFS: LITE NU OCH DÅ, på Göta Lejon, föreställning 115 7/10 2015

Jag har sett SKIFS: LITE NU OCH DÅ, på Göta Lejon:


"Han spelade inte Håll mitt hjärta,” säger Patti-Li Leuks syster Euforia Leuk, besviket, när i kommer ut i foajén, efter showen. 
Vi har varit på genrepet av Björn Skifs återkommande gästspel på Göta Lejon, något som verkar sälja ut varenda ny föreställning dom släpper. 
”Han kommer ju att ha en sån där önskestund när det blir riktiga föreställningar,och då dyker den nog definitivt upp där,” säger hennes bror. 
"Ja, just det, det förstås," säger hon. Men jag kan se på henne att hon nog väldigt gärna hade velat höra den."

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/skifs-lite-nu-och-da-pa-gota-lejon.html

tisdag 13 oktober 2015

MORGAN ALLING: EN FÖRESTÄLLNING OM KÄRLEK, på Maxim, föreställning 114 6/10 2015

Jag har sett MORGAN ALLING: EN FÖRESTÄLLNING OM KÄRLEK, på Maxim:


"Om sanningen ska fram, när Morgan Alling dök upp på min radar, när jag bara hade hört hans namn och att han skulle spela Ednas make Wilbur i HAIRSPRAY på Chinateatern, blandade jag ihop honom med Adam Alsing, och hade lite svårt att förstå vad en programledare gjorde på en musikalscen. "

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/morgan-alling-en-forestallning-om.html

måndag 12 oktober 2015

RAWFOOD-SOPPA! på Klara Soppteater, föreställning 113 6/10 2015

Jag har sett RAWFOOD-SOPPA! på Klara Soppteater:


Första gången jag testade rawfood var också nästan 30 år sen, fast på den tiden hetter det levande föda, i ett Sverige där sallad betydde isbergssallad. Punkt. Ingen hade hört talas om ruccola. Det fanns inga ekologiska avdelningar i mataffären. Stavmixern, kokosmjölken och pumpafrön låg nästan lika långt in i framtiden som Harry Potter och mobiltelefoner, och jag överlevde några dagar på tomater, gurka, groddar, morötter och rårivna rödbetor.

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/rawfood-soppa-pa-klara-soppteater.html

fredag 9 oktober 2015

JERSEY BOYS, På Chinateatern, Föreställning 112 4/10 2015

Jag har sett JERSEY BOYS, På Chinateatern:

"De fyra huvudrollerna är på scenen nästan hela tiden, men jag undrar ibland om dom inte har det lugnare än den övriga ensemblen, som - när dom inte står på scen - måste stressa sej igenom snabbyten á la merde - hemsnickrad franska för ’från heliske’. Ibland känns det som om dom bara går ut, slänger av sej kläderna, tar på nya, vrider peruken ett kvartsvarv, och går in på scenen igen, nu som en ny person. Detta är verkligen att utnyttja de naturliga tillgångarna. "

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/jersey-boys-pa-chinateatern.html

onsdag 7 oktober 2015

TUSEN BITAR, med teater Lumor, på Bristol Teater, Föreställning 111 1/10 2015

Jag har sett TUSEN BITAR, med teater Lumor, på Bristol Teater i Sundbyberg.


”Hej, jag undrar bara om min cykel är klar? Är den? Vad bra! Tack!”
Jag lägger på. Drar ett djupt andetag. Andas ut. Det är svårt att förklara för någon som inte cyklar vilket frihetsberövande det är när ens cykel är inlämnad på lagning.

Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/tusen-bitar-med-teater-lumor-pa-bristol.html

måndag 5 oktober 2015

Laverne & Shirley Season 2 Episode 21 (S02E21) Haunted House

TOMAS SISTA REVY, på Intiman, föreställning 110 30/9 2015

Jag har sett Tomas Sista Revy, på Intiman: 


Ibland tänker jag att det är typiskt att all intressant teater görs ute i landet. Som när Wermland Opera sätter upp PARADE, eller Tonyvinnaren  A Gentlemans Guide to Love and Murder. (Lite träigt direktöversatt till EN GENTLEMANS HANDBOK I KÄRLEK OCH MORD, med den kanske mer passande, och mycket mer välklingande: KONSTEN ATT ANSA SITT SLÄKTTRÄD.). Eller när Göteborgsoperan sätter upp CRAZY FOR YOU, när Östgötateatern sätter upp WENDY OCH PETER PAN, Västmanlandsteater visar Staffan Göthes EN SLAVISK DANS, eller när man i Malmö kan titta på TOP HAT.


Låter det intressant? Här är resten: http://minstengangiveckan.blogspot.se/2015/10/tomas-sista-revy-pa-intiman.html

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...