tisdag 30 september 2014

ZEBRAFINKEN, av och med Carlos Francisco Romero, Skådespeleriutbildningen, STDH, föreställning 174 25/9 2014

Jag har sett Zebrafinken av Carlos Francisco Romera på STHD:


"För tusen år sen, på Sveavägen, låg ett gaydisco som hette Pride. Jag, Skäggige Skalman och Aloe-Vera hängde här, helgen lång under slutet på 80- och början på 90-talet. Vi drack mest vatten och dansade disco. Jag och Skäggige Skalman dansade tango till Marcia Baila med Les Rita Mitsouko, och när vi tyckte det var musikalisk passande slängde vi oss båda bakåt, båda säkra på att den andra skulle fånga. Ingen fångade, och vi dunsade både ner i marmorgolvet, bakhuvet först. Men vi var unga, och hårdhuvade. En annan gång ska jag berätta om när jag skrek:
”Nobody puts baby in the corner!” Och försökte lyfta Aloe-Vera."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/10/zebrafinken-av-och-med-carlos-francisco.html

STÖRRE ÄN DU SJÄLV, Av och med Katarina Krogh Engelsen, föreställning 173 25/9 2014

Jag har sett STÖRRE ÄN DU SJÄLV på STDH.
"Det har hänt någonting med mimarna, och det har hänt något med dragkingsen, kvinnorna som spelar män. Kanske var det länge sen det hände, men det känns som om dom plötsligt har blivit hur bra som helst, mimarna och dragkingsen. Från att förut ha varit parodier, schabloner med dildos i byxorna, påmålade mustascher och buffligt sätt, har dom de senaste åren smugit sej in en sofistikering, ett djup, något som tjänar på att en kvinna spelar en man. Något som tillför något av det kvinnliga ögat, en kvinnas sätt att se? Ett djup? En nakenhet? 

Och mimarna är mycket långt från Marcel Marceau, gång i motvind och osynliga kuber."

Låter det intressant? Här är resten: 


http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/storre-du-sjalv-av-och-med-katarina.html

EVITA, av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice, Regi Ronny Danielsson, Översättning Rikard Bergqvist, Musikaliskt ansvarig Kristofer Nergårdh, Koreografi Per-Magnus Andersson, Scenografi Martin X Chocholousek, Kostymdesign Camilla Thulin, Mask & perukdesign Erika Nicklasson, Ljusdesign Mikki Kunttu, Ljuddesign Oskar Johansson, Producent Åsa Holmgren, Exekutiv producent Kristjan Ra. Kristjansson, med Charlotte Perrelli, Daniel Engman, Patrik Martinsson, Lisa Stadell, Rolf Lydahl, Annika Herlitz, Micaela Sjöstedt, Denise Holland Bethke, Vera Prada, Paula Santa Eufemia, Kitty Chan, Jenny Fromm Sehlstedt, Charlotte Zettergren, Victor Molino Sanchez, Niklas Löjdmark, Nils Sundberg, Henrik Jessen, Tommy Englund, David Joseph, Johan Klarbrant, Fredrik Lexfors, Johan Karlsson, Gerrard Carter, Samt stor orkester, Regi Ronny Danielsson, Översättning Rikard Bergqvist, Musikaliskt ansvarig Kristofer Nergårdh, Koreografi Per-Magnus Andersson, Scenografi Martin X Chocholousek, Kostymdesign Camilla Thulin, Mask & perukdesign Erika Nicklasson, Ljusdesign Mikki Kunttu, Ljuddesign Oskar Johansson, Producent Åsa Holmgren, Exekutiv producent Kristjan Ra. Kristjansson

Jag har sett EVITA på Göta Lejon


"Innan föreställningen antog jag att Göta Lejon hade tänkt: Om vi kan få Charlotte Perrelli kan vi sätta upp Evita. Men nu, efter att ha sätt föreställningen, tror jag att Göta Lejon tänke: Vi har Patrik Martinsson. Vad kan vi sätta upp åt honom? För det är han som är den stora behållningen, bredvid det rent visuella godiset. Han är sylvass, glasklar och har utstrålning och tydlighet som en neonskylt. Ingen risk att man tappar bort honom i en mass-scens-tango."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/evita-av-andrew-lloyd-webber-och-tim.html

MÅSEN, Översättning Lars Norén, Björn Melander, Regi Vibeke Bjelke, Scenografi och kostym Marie í Dali och Steffen Aarfing, Ljus Ulrik Gad, Peruk och mask, Mimmi Lindell, Lena Bouic Wrange, med Stina Ekblad, Christoffer Svensson, Hans Klinga, Emma Mehonic, Per Mattsson, Eva Millberg, Rebecka Hemse, Hannes Meidal, Björn Granath, Per Svensson, Bengt CW Carlsson, föreställning 171 24/9 2014

Jag har sett Måsen på Dramaten.


"Jag minns inte om det regnade. Jag antar: lite grann. När jag cyklar genom stan med hörlurarna på är det liksom som om vädret inte riktigt biter på mej. Jag är i min egen musikaliska bubbla. Jag tror jag lyssnade på någon av Bachs cellosviter. Den första, tror jag säkert. Något som lugnar och stressar på samma gång. 
Vid Margareta Krook-statyn låste jag fast min cykel och skyndade uppför trapporna. Jo, det måste ha regnat, i mitt minne är trapporna folktomma. Inte regnblanka, men folktomma. Är jag sen? Bachs Cello dånar i mina öron, och när jag kommer in i den stora hallen är det för en stund som om jag har kommit in på en bal, där man väntar på att få börja dansa. Alla är liksom frysta i sin positioner, och det är som om man räknar: 5-6-7-8, och väntar. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/masen-oversattning-lars-noren-bjorn.html

måndag 29 september 2014

SVARTA HÅL, Musik: Leif Jordansson. Text: Sophie Holgersson. Regi: Peder Bjurman och Charlotte Engelkes. Kostym: Anna Ardelius. Medv: Charlotte Engelkes, Lindy Larsson, Leif Jordansson, Tomas Hallonsten, Erik Nilsson, på Södra teatern, föreställning 170 23/9 2014

Jag har sett SVARTA HÅL på Södra Teatern


"Egentligen, för mej, handlar det inte alls om Svarta Hål. Egentligen handlar det om två stjärnor. Lindy Larsson och Charlotte Engelkes.
Du vet Les Enfants Terrible, av Cocteau? Elisabeth och Paul? Dom vidriga, vackra syskonen som leker lekar ingen borde leka? Lindy Larsson och Charlotte Engelkes påminner om Elisabeth och Paul, Les Enfants Terrible. Det finns en sofistikerad snofsighet över dom, som något ur något av Noel Coward.
Jag känner mej som Mowgli när jag tittar på dom, Mowgli när han i sången Vyss på Dej/Trust In Me hypnotiserats av Kaa. Jag vet att det är livsfarlig, men jag kan inte låta bli. "

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/svarta-hal-musik-leif-jordansson-text.html


KATTVAKTEN Av och med Sara Ribbenstedt, Mimskådespeleriutbildningen, SCENOGRAFI: Linn Henriksson Strååt, föreställning 169 23/9 2014

Jag har sett KATTVAKTEN, av och med Sara Ribbenstedt på STDH:


"Nån gång på slutet av åttiotalet eller i början på nittiotalet vaktade jag vattensköldpaddor åt min kompis Skäggige Skalman, nån gång när han var bortrest länge. Men dom dog, tror jag. Eller var jag bara rädd att dom skulle dö? Var det en sköldpadda eller flera? Jag minns att vattnet blev smutsigare och simmigare inne i akvariet, och jag visste inte om jag skulle byta vatten, eller om det var farligare för dom än att simma runt i den algiga sörjan."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/kattvakten-av-och-med-sara-ribbenstedt.html

fredag 26 september 2014

ATT SOMNA ÄR LITE SOM ATT DÖ, av och med Isabel Reboia, Projektioner Cèsar Reis, Sång Esmeralda Moberg, Mask Helena Andersson, texter fritt efter Karin Boye, Ann Heberlesin, Esmeralda Moberg och Hjalmar Gullberg, föreställning 168 23/9 2014

Jag har sett ATT SOMNA ÄR LITE SOM ATT DÖ, av och med Isabel Reboia på STDH.


"Det var lite som en överraskningsfest, bara för mej. Som om någon gav mej en hård, varm kram och viskade:
”Din dumming, du ska inte ha så förutfattade meningar.”
”Men,” viskar jag tillbaka, inte så lite smickrad, men mån om att göra mej förstådd: ”förutfattade meningar är ju dom enda meningar man kan ha? Vem har nånsin hört talas om en oförutfattad mening?”"

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/att-somna-ar-lite-som-att-do-av-och-med.html



TODAY WAS A COMPLETE WASTE OF MAKE-UP, av och med Lena Bruun Bondeson, på STDH, föreställning 167 23/9 2014

Jag har sett TODAY WAS A COMPLETE WASTE OF MAKE-UP och med Lena Bruun Bondesson, på STDH. 


"Den här föreställningen hade den absolut bästa titeln. Den borde ha en egen t-shirt. Eller, det har den, förresten. När jag googlar på uttrycket hittar jag en massa produkter jag kan köpa; matlådor, magneter, nyckelringar och affischer. Dom är inte relaterade till föreställningen, förstås, utan till uttrycket, men det gör det inte mindre minnesvärt.
Men jag håller inte med, today was not a complete waste of make-up. Idag, om någon, borde man vara fabulös. Förutsatt att det som händer, hände idag."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/today-was-complete-waste-of-make-up-av.html

torsdag 25 september 2014

Jag har sett BET DU JUST AV MEJ HUVUDET av och med Hanna Edh i ett elevuppspel på STDH.


"Ibland känns det nästan som om jag är Heidi Klum, när jag går runt mellan salarna och tittar på STDH-elevernas uppspel. Lite som hon gör i Project Runway? Tittar in till eleverna på Parsons och ger dom lite feedback? 
Det är bara det att i det här avsnittet får designerna göra vad dom vill. Det är det som är utmaningen. 
Nej, förresten, jag är nog mer som Zac Posen. Han får ju aldrig se vad som händer bakom kulisserna. Fast jag är nog mer lik Michael Kors, utseendemässigt. Fast det är ju det att jag får inte vara med och rösta. En en knubbig, skallig, medelålders gästdomare?"

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/bet-du-just-av-mej-huvudet-av-och-med.html

onsdag 24 september 2014

FLIMRANDE FRIHET, av och med David Arnesen, skådespelarutbildningen, STDH, föreställning 165 23/9 2014

Jag har precis sett FLIMRANDE FRIHET, av och med David Arnesen på STDH.


"Uppe vid kassan inne i T-huset hänger bildbevis på väggarna: foton från avgångsklasser från decennier tillbaka. Här kan man klart och tydligt se vilka som lyckats, och vilka som man aldrig hört talas om igen. Det är en grym värld, världen av Konst och Kommers. Sälja sej själv, utan att sälja sej själv. Eller bara sälja sej.
Det är den världen som David Arnesen driver med i sin föreställning Flimrande Frihet. Han gör en slags nidbild av sej själv som en självupptagen, karriärsinriktad skådespelarelev, en sån där som vill bli ”Stjärna”. En sån som inte ser roller som något intressant i sej, utan som klätterpinnar på en karrärsstege. "

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/flimrande-frihet-av-och-med-david.html

ANNELISE FRANKFURT, av och med Lilja Fredriksson, inspiration och text: Nils Harning, regiöga Anna Schulin-Zeuten, Mask Sigfrid Nathorst-Windahl, Stopmotion Julia Helander, mimskådespelarlinjen, föreställning 164 2014

Jag har sett ANNELISE FRANKFURT på STDH

"Det här är tre historier i en: Föreställningens historia, den verkliga historien, och historien om hur föreställningen kom till: En mystiskt kvinna söker upp Nils Harning, frågar om han känner till Annelise Frankfurt, och när han nekar, försvinner hon. Något år senare rings han upp från en antikaffär: han har ett paket som väntar på honom. Paketet är vad som finns kvar av Annelises liv. 
Jag vet inte vilken historia som är mest intressant."

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/annelise-frankfurt-av-och-med-lilja.html

tisdag 23 september 2014

AKT UTAN ORD, av Samuel Beckett med Stina Gunnarsson, mimskådespeleriutbildningen, föreställning 163 23/9 2014

Jag har sett AKT UTAN ORD, av Samuel Beckett med Stina Gunnarsson, på STDH.


"På bottenplanet i ett av huset finns det en slags stängd kantin, bakom fördragna skynken, och jag smyger in och sätter mej i en av sofforna, med ryggen mot ljusgården. Utanför har det slutat regna. 
Två tanter slår sej ner vid nästa bord och börjar packa upp sina matlådor. 
”Jag tyckte om den,” säger den ena.
”Jag tyckte också om den,” säger den andra, som om den första antytt att den andra inte tyckte om den.
”Det fanns en enkelhet.”
”En enkelhet, ja…”

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/akt-utan-ord-av-samuel-beckett-med.html

TO FROM RUSSIA WITH LOVE, av och med Klas Lagerlund. Med på scenen Mattias Pettersson, Koreografi Ellen Söderhult, Design av karta Mickey Cortes, STDH, Föreställning 162 2014

Jag har sett TO FROM RUSSIA WITH LOVE av Klas Lagerlund på STDH.

"Så kommer bilderna av misshandeln. Jag blundar inte. Jag tittar. Jag är vittne. Jag har sett. Inte så mycket offren, som förövarna. Jag har sett vad ni har gjort. Jag har sett vad ni gör. Jag ryggar inte för hatet. "

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/to-from-russia-with-love-av-och-med.html

KRAMP av och med Jeff Lindström, Skådesplelarutbildningen, och Kristina Issa och Sara Nilsson, Föreställning 161 2014

Jag har sett KRAMP av och med Jeff Lindström på STDH.

”Vem är Stig Dagerman?” hade Abercrombie frågat, tidigare, mellan tuggor.
Gissa om jag var glad att jag hade läst på?
”Han var en diktare, författare, journalist,” rabblar jag. ”Växte upp med sina farföräldrar, kom till Stockholm som gymnasist, slog igenom med buller och bång med sin första bok, gifte sej med Anita Björk och gasade ihjäl sej i sitt garage.”
”Ingenting med gay att göra?”
Jag skakar på huvudet så att nudlarna flyger: 
”Ingening med gay att göra.”
Jag antar att Abercrombie är lite sugen på lite homosex på scenen."

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/kramp-av-och-med-jeff-lindsrom.html

måndag 22 september 2014

REPULSE, av och med Peter Åström, Mimskådespeleriutbildningen,  Föreställning 160 2014


Jag har sett REPULSE på STDH.

"Jag har aldrig förut tänkt att skulderblad kan vara vackra. Eller roliga. Att dom kan hoppa, fara, gnida, nästan röra sej oberoende av varandra. 
Vi sitter på STDH, jag och min kompis Abercrombie Clone, lite jet-laggade. Vi har precis sett en föreställning, och rest oss, nästan innan applådtacket var över, och rusat över gården, fram till kassan, prickat av oss för nästa föreställlning, och här sitter vi nu, beundrande en ryggtavla. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/repulse-av-och-med-peter-astrom.html

LEVANDE VATTEN, Av och med Malou Zilliacus, Skådespeleriutbildningen på STDH, Föreställning 159 2014


Jag har sett LEVANDE VATTEN, på STDH

"Framme vid STDH, Stockholms Dramatiska Högskola, kedjar jag fast min cykel vid stället, nästan lite som en cowboy som hoppar av sin häst och släntrar in på en saloon, känns det som, tills jag ser mej själv i reflektionen i en glasruta: en rosaflåsig, knubbig farbror i regnställ och med stora hörlurar under luvan. Folk borde peka finger: nånting förunderligt har kommit till stan. "

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/levande-vatten-av-och-med-malou.html

söndag 21 september 2014

GUDSHJÄLMEN, av Manus: Mick Gordon, A. C. Grayling, Regi, scenografi, ljus, översättning: Linus Fellbom, Kostym: Julia Przedmojska, Mask: Theresia Frisk, med Cecilia Nilsson, Peter Perski, Per Burell, Hedda Gullander, på Riksteatern, Hallunda. Föreställning 158, fredagen den 19:e September 2014


Jag har sett GUDSHJÄLMEN på Riksteatern i Hallunda: 

"Det är som om du säger att du inte tror på spöken. I och med att det finns ett ord för spöken så finns dom ju. Även om man inte tror på dom, är övertygad om att dom inte finns, så kan man, om ordet Spöke plötsligt dyker upp i Charader, säkert göra en adekvat visuell illustration av ordet. 
Visst är det lite kul? Jag hade liksom ingen aning om att man kunde hitta på saker genom att säga att man inte tror på dom. Om jag säger att jag inte tror att det finns koboltblåmagade apelsinidisslande Ruffelstinkopater i landet Sletzovakien, så har jag, genom att säga att dom inte finns, skapat dom. Man får lust att säga att fler saker inte finns, bara för att få dom att finnas, eller hur?"

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/gudshjalmen-av-manus-mick-gordon-c.html

onsdag 17 september 2014

EN DANS PÅ ROSOR på Metropol Palais.

"Det börjar med buller och bång, med svarta, guldglittriga höftskynken och mycket hud, och jag hade inte alls väntat mej det här. Jag hade väntat mej Cha-cha-cha, fjädrar, frisyrer som verkar stylade med tapetklister och lite för mycket make-up. Jag hade väntat mej avancerad Finlandsfärjeunderhållning. Inte det här. 
”Det påminner lite om Vulkanscenen ur Showgirls,” viskar Kazaky-fan No.1, och jag håller med."

Låter det intressant? 


Här är resten:


JONAS GARDELL: MITT ENDA LIV på Maximteatern

"Det känns som om Jonas Gardell försöker bli Sveriges svar på Bette Midler, utan att ha de förutsättningar som krävs. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2013/09/jonas-gardell-mitt-enda-liv.html

LOLITA, efter en roman av Vladimir Nabokov, Dramatisering Edward Albee, Översättning Ulla Roseen, Regi Nora Nilsson, Scenografi och kostym Sven Haraldsson, Ljus Micael Ericsson, Mask, Rebecca Afzelius, En viss gentleman Daniel Nyström, Humbert Humbert Johannes Bah Kuhnke, Lolita Caroline Söderström, Charlotte/sjuksköterska 1 Jessica Liedberg, Anabel/Louise m fl roller Gizem Erdogan, Clare Quilty/Bill Morten Løvstrøm Olsen, Constance/Rita m fl roller Nadja Mirmiran, Ung man/Dick/Läkare Johan Hafezi, föreställning 157 2014


Jag har sett LOLITA, på Kulturhuset Stadsteatern:

"På den gamla goda tiden, innan Vasateatern stängdes och svaldes av ett hotell, spelade man Edward Albees pjäs Geten, eller Vem är Sylvia? Det är en för publiken väldigt krävande pjäs om en man som blir förälskad och lämnar sin familj för en get. Japp: Tidelag så det stänker om det. Jag satt i salongen och försökte förstå. Det handlar om en alternativ livsstil, javisst, och det hade varit så mycket lättare om han istället för ett djur hade fallit för ett föremål: 
”Mamma, pappa, jag är kär i en stol. En gungstol. Hon heter Viktoria och hon vill gifta sej med mej.”
Eller, vad är det nu man kallar såna som blir förälskade i Berlinmuren och Eiffeltornet? Objektofiler? 
”Älskling, när du läser det här har jag lämnat dej för Ölandsbron. Han kan ge mej så mycket mer än du kan, och det känns som om han, till skillnad från dej, är på väg någonstans.”
Det har jag lättare att förstå: jag är själv lite svag för New York. "
Låter det intressant? Här är resten: 


måndag 15 september 2014

FABULOUS BEAST: RIAN, Koreografi Michael Keegan-Dolan, Musikalisk ledare Liam Ó Maonlaí, Ljusdesign Adam Silverman, Scenografi Sabine Dargent, Kostymdesign Doey Lüthi, Assisterande musik Philip Feeney, Ljuddesign Denis Clohessy, Musiker Saju Hari, Anna Kaszuba, Saku Koistinen, Louise Mochia, Emmanuel Obeya, Keir Patrick, Ino Riga och Louise Tanoto En samproduktion mellan Fabulous Beast och Sadler's Wells, på Dansens hus, föreställning 156 2014

Jag har sett FABULOUS BEAST: RIAN, på Dansens Hus

”Jag funderar på att ge dej ett nytt namn,” säger jag, och tar ett bett på min rödbetsfritata. 
”Jag vill inte ha ett nytt namn, jag är Aloe-Vera,” säger hon, och tar ett bett på sin rödbetsfritata. Nej, förresten, hon käkade tandorilax. Vi har precis pratat om healing, och om kolrenat vatten. 
Det är sen eftermiddag, en lördag, vi sitter på Systrarna Voltaire, i källarplanet på PUB-huset, och dom stänger snart, så vi är ganska ensamma. 
”Jag vet inte,” säger jag, lite oengagerat,”jag vill gärna använda namnet Pleurisy Hansson. Eller Singoalla Serpentin.”
”Jag vill inte vara nån jävla Pleurisy, jag vill vara Aloe-Vera. Och så tycker jag inte om att du skriver mej som att jag svär hela tiden. ”

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/fabulous-beast-rian-koreografi-michael.html

måndag 8 september 2014

ROSMERSHOLM, av Henrik Ibsen, Översättning Per Olov Enquist, Regi Stefan Larsson, Scenografi och ljus Jens Sethzman, Kostym Nina Sandström, Peruk och mask, Melanie Åberg, med Livia Millhagen, Jonas Malmsjö, Jan Malmsjö, Jacob Ericksson, Emma Broomé, Jon Karlsson, Målarsalen, Dramaten föreställning 154 2014


Jag har sett ROSMERSHOLM, av Henrik Ibsen, i Målarsalen, på Dramaten.

"Du vet hur det var första gången du testade Sze-schuan-peppar? Eller första gången du såg Svansjön? Eller läste Member of the Wedding av Carson McCullers? Hur man liksom känner att man har träffat på något eget, något av kvalitet, ett orignial, och inte en variant på en variant av något som en gång var bra? Så känns det, när jag sitter där, längst fram i mitten, och mitt huvud far från höger till vänster, som örfilat, för att inte missa något som händer. "

Låter det intressant? 

Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/rosmersholm-av-henrik-ibsen.html

söndag 7 september 2014

DJURENS KARNEVAL, Musik: Camille Saint-Saëns, Medverkande: Kungliga Hovkapellet, Konferencier: Jan Mybrand, Dirigent: Alexander Hanson, i Vitabergsparken, föreställning 153 2014

DJURENS KARNEVAL, i Vitabergsparken.

"På mitt skrivbord, i över en vecka, har det legat en liten tom förpackning Singoalla Jordgubb och Rabarber, en sån där portionsförpackning som innehåller två kakor, och bredvid den en skrynklig, vattenbucklig A4-sida med texterna till Var Bor Du Lill Råta, Lille Katt, Bä Bä, Vita Lamm, Imse Vimse Spindel och Var Nöjd Med Allt Som Livet GerDet är minnen från en bortregnad föreställning i Vitabergsparken."

Låter det intressant? 

Här är resten: 

torsdag 4 september 2014

KUNGLIGA OPERAN: OPERA AT THE MOVIES med Kungliga Hovkapellet och solisterna Vivianne Holmberg, Susann Végh, Jesper Taube, Karl-Magnus Fredriksson och Lena Nordin. Dirigent: Stefan Klingele föreställning 152 2014


Jag har sett KUNGLIGA OPERAN: OPERA AT THE MOVIES i Vitabergsparken. 

"Opera, för mej, var liksom någonting klämt. Jag hade inte så svårt för musiken; det var sången. Den lät ansträngd, otydlig, affekterad. 
Den enda sången från en Opera jag gillade var La Wally från filmen Diva, och så givetvis allt av Nattens Drottning. Alla gillar nattens drottning."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/kungliga-operan-opera-at-movies-med.html

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...