onsdag 30 april 2014

AGNETA WALLIN: WALLIN STREET - En billig show om pengar, av och med Agneta Wallin, på Boulevardteatern, föreställning 82 2014

I måndags var jag på Boulevardteatern och såg Agneta Wallin i Wallin Street - en billig show om pengar.

"Utanför Willys på Götgatan sitter en tiggerska. Jag ler mot henne när jag kommer ut från Myrorna. Jag har inga kontanter. Jag betalar med kort. Men jag ler, för att visa att jag ser henne. Att hon inte är osynlig. Jag undrar om hon uppskattar att jag ler mot henne, eller om hon tycker jag är en stor jävla flinande fet snål gubbe? Det beror nog på hur hon mår. Jag kan tänka mej att till och med en tiggare har bättre eller sämre dagar.
Inne på Boulevardteaterns scen sitter en tiggerska. Jag ler när jag ser henne. Hon heter Agneta Wallin, och hon vet att jag är en stor fet flinande snål gubbe. "

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/agneta-wallin-wallin-street-en-billig.html

CARRIE, efter en bok av Stephen King, manus L. Cohen, Musik M. Gore, Text D. Pitchford, översättning, Helen Franzén och Jesper Tydén, regi Jesper Tydén, Sånginstudering Helene FRanzén, Ylva Nordin, Koreografi Madeleine Cederlöf Ritzén, Ljudtekniker Thomas Andersson, Ljustekniker Niclas Jansson, Koreografi assistent Fatima Rosendal, Rekvisita Linnea Haupt, Kostym Nellie Bössa och Michelle Inostroza, Marknadsföring och Grafisk Design Josephine Thunell, Trummor Lars Olsson, Gitarr Nicklas Thelin, Kapellmästare och Keyboard Mathias Lundqvist, Bas Jonas Olofsson, med Josephine Thunell, Nellie Bössa, Michelle Inostroza, Olivia Förberg, Martin Larsson, Fatima Rosendal, Camilla Forss, Lina Malmefjäll, Linnea Haupt, Emelie Cyréus, Garbrielle Unnerbäck, Julia Lahdo, Ingrind Gräsbeck, föreställning 81 2014

I söndags var jag och såg musikalen Carrie på Kulturama.

"Ni vet den där första vårhelgen när alla plötsligt blivit vackra? Alla som har rump-pumpat och mag-musklat på gym hela vintern, har strippat av sej vinterkläderna och vågat sej ut i solen, deffade, magiskt nog redan solbrända, och överfyllda av testosteron och östrogen. Som sommarens första fjärilar?
Det här var inte den helgen."

Låter det intressant? Här är resten:

måndag 28 april 2014

CMMN SNS PRJCT, ”Regi”: Nils Poletti
Medverkande: Nils Poletti, Rebecca Westholm
Av: Laura Kalauz och Martin Schick, Turteatern, föreställning 80 2014

I torsdags var jag och såg CMMN SNS PRJCT på TUR-teatern.

  Detta kan möjligtvis vara en av de trevligaste kvällarna jag har haft på en teater. Gemytligt, liksom. Som allsång för unga intellektuella.
Och jag ska aldrig ställa upp i ett sånt där teveprogram där man får lite bokstäver på en tavla, och ska man gissa vilka ord det ska bli. Jag är tydligen urdålig. CMMN SNS PRJCT står det på affischen. Jag försöker inte ens få ihop det. I en värld av ADHD, STDH, LAN, och LED har jag på något sätt slutat att försöka binda ihop ord.



THE GREEK AND ROCK THING, Medverkande Studenter från magisterutbildningen Att gestalta med sång och språk: Cornelia Arvidsson - KASSANDRA, Sara Franceschi - KALKAS, Josefine Isaksson - ELEKTRA, Fatou Jabang - IFIGENIA, Minna Kettunen - Enberg - KLYTAIMESTRA, Ida Löfholm - KASSANDRA, Cecilia Säverman - KLYTAIMESTRA, Joséphine Wistedt - KLYTAIMESTRA, Under ledning av och tillsammans med Pia Olby och Karin Rudfeldt., Kostym: Ewa Wallin och Nils Harning, Mask: Daniela Krestelica , Foto: Torulf Holmström på STDH, föreställning 79 2014

I tordags var jag och såg THE GREEK AND ROCK THING  på STDH.

"Av misstag sätter jag mej med eleverna som ska söka scenskolan. Dom tittar lite konstigt på mej. Jag är ju lite överårig. 
Jag tror att dom redan är elever på skolan eller kompisar till dom som ska framföra magisterprogrammet Att gestalta med Sång och Språks redovisning The Greek and Rock Thing. Det är svårt att se åldersskillnad på ungdomar när man är så gammal som jag. Det måste också ha funnit några nervösa vibbar som jag helt missat, tänker jag såhär efteråt. Alla verkade lugna. Lite uppspelta, men inte som om hela deras existens hängde på dom här proven. Jag antar att det var sista uttagningen, eftersom dom var så få."
Låter det intressant? Här är resten:


http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/the-greek-and-rock-thing-medverkande.html

lördag 26 april 2014

DADA MASILO: SWAN LAKE, MEDVERKANDE, Koreografi:Dada Masilo, Balett mästare: Mark Hawkins, Kompani: The Dance Factory, Dansare: Masilo Dada, Haskins Nicola, Mathebula Shereen, Merafe Ipeleng, Ndlovu Khaya, Mnguni Llewellyn, Mcilizeli Songezo, Zasekhaya Tshepo, Olekeng Nonofo, Tshabalala Thami, Willie Xola Mr, Ntuli Thabani, Beukes Kinsgley, Constable Sonia, Musik: Pyotr Iliich Tchaïkovsky, Steve Reich, Rene Avenant, Camille Saint-Saëns, Arvo Pärt, Ljus: Suzette Le Sueur, Kostymdesigner: Dada Masilo, Suzette Le Sueur, Kostym: Ann Bailes, Kirsten Bailes, Hattmakare: Karabo Legoabe, Teknikchef: Philippe Lambert, Produktion: The Dance Factory/Suzette Le Sueur et Interarts Lausanne/Chantal, Jean-Luc Larguier, Produktionsassistent: Sarah Bonjean, Scenmästare: Anne Terrasse eller Phlippe Lambert, Bokning: Scènes de la Terre/Martine Dionisio, föreställning 78 2014

Igår var jag och såg DADA MASILO: SWAN LAKE på Dansens Hus.

"”Oj, det är lite bögtätt,” viskar jag, där vi står på övre planet på Dansens Hus, käkar medhavda päron och kikar ner över premiärpubliken. Vad jag menar är: det är lite bögtätare än vanligt. Men jag antar att dom kommit för musiken. 
”Mmm,” säger Achromotrichia, som inte tycker det är konstigt att en klassiskt balett med en gay Siegfried och en manlig svan lockar dom Glada Gossarna till Dansens Hus. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/dada-masilo-swan-lake-medverkande.html

fredag 25 april 2014

BRÖDERNA LUUK - FÅR MAN GÖRA SLUT MED SITT SYSKON? i regi av Emma Bucht, med Kristian Luuk och Martin Luuk, på Rival, föreställning 77 2014.

I förrgår var jag och såg genrepet av BRÖDERNA LUUK - FÅR MAN GÖRA SLUT MED SITT SYSKON?

"Jag är ensambarn. Det är bäst. Allt handlar om mej. Jag är vädur. Det är också bäst. Jag är alltid först. Och jag är född i Drakens år, vilket gör mej absolut bäst. Jag tar upp så mycket plats att det inte finns rum att berätta vilket tecken och kinsesiskt år någon annan är född i."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/broderna-luuk-far-man-gora-slut-med.html

torsdag 24 april 2014

Jason Gotay - "I'm Not Afraid Of Anything" (SONGS FOR A NEW WORLD/Jason ...

HEJ, DET ÄR JAG IGEN, av Kristina Lugn, Regi Sara Giese, Scenografi & kostym Anna Heymowska, Koreografi Anna Vnuk, Musik David Giese, Giuseppe Verdi, Peruk & mask, Peter Westerberg, med Nina Fex, Hulda Lind Jóhannsdóttir, Cilla Thorell, Omid Khansari, David Mjönes, föreställning 76 2014.

Igår var jag och såg ett publikrep av Kristina Lugns HEJ, DET ÄR JAG IGEN, på Dramaten

"Jag önskar att någon kunde sätta mej ner och förklara Kristina Lugns storhet. Inte säga att dom gillar henne, säga varför dom gillar henne. 
Det är som om jag vore tondöv, eller färblind. Jag känner mej dum. Jag känner mej som den där nidbilden av en förstagångsbesökare på ett galleri som säger:
”Jag kunde gjort det bättre själv.”"


Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/hej-det-ar-jag-igen-av-kristina-lugn.html

UR SVENSKA HJÄRTANS DJUP, av Camilla Blomqvist, Sigrid Herrault, Jonathan Lehtonen, Anna Berg, Anders Duus, Åsa Lindholm, Liselotte Starck, Vanja Hamidi Isacson, Rasmus Lindberg och Jörgen Dahlvist, med Daniel Goldman, föreställning 75 2014

I förrgår var jag och såg UR SVENSKA HJÄRTANS DJUP på Boulevardteatern. 

"Ibland skriks sanning ut, så högt och så ofta, att man till sist slutar lyssna. Man är så övertygad om det man tycker att man inte ens ifrågasätter sin övertygelse. Vilket kräver mod. Att våga hålla upp sin tro och ta sej en rejäl titt på den. Håller den? Står jag fortfarande för det här? Varför tycker jag som jag tycker? Varför tycker jag inte som dom där som inte alls tycker som jag?"

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/ur-svenska-hjartans-djup-av-camilla.html

tisdag 22 april 2014

CANDIDA, Av Bernard Shaw, Översättning Marie Parker Shaw, Regi Thommy Berggren, Scenografi Anna Asp, Kostym och mask, Lotta Petersson, Ljus Alarik Lilliestierna, Ljud Michael Breschi, Ljud Håkan Åslund, Med Peter Andersson, Marie Richardson, Ingvar Hirdwall, Björn Elgerd, Michael Jonsson, Shima Niavarani, på Klarascenen, Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 74 2014

I går var jag och såg Candia på Kulturhuset Stadsteatern:

”Sekreteraren är bäst,” säger kvinnan på min högra sida, där sitter och väntar på att ridån ska gå upp för andra akten. ”Det är synd bara att hon har ett så konstigt namn.”
Det finns såna personer. Såna som ser på teater som om det vore en slags sport, där någon måste vara bäst hela tiden. Dom bortser från den regi skådespelaren fått, och det utrymme rollen getts av författaren, och ser det hela som någon sorts melodifestival. Någon måste vara bäst. Någon måste vara sämst. "

Låter det intressant? Här är resten: 

måndag 21 april 2014

ETT UPPROR - THE TRANSGENDER VERION, Av Aleksa Lundberg och ensemblen, Regi: Aleksa Lundberg, Producent: Frida Amnow, Medverkande: Stefan Skärlund, Anna-Karin Håkansson, Victor von Schirach och Alexander Ohakas, Scenografi: Lena Lundström, Musik/ljud: Fredrik Arsaeus Nauckhoff och Nina Ramsby, Ljusdesign: Isabelle Bella Oldenqvist, Kostym/mask: Sofi Gregersdotter, Foto/grafisk formgivning: Nina Ramsby, Produktion: UngaTur, på Teater tre, föreställning 73 2014.

I går var jag och såg ETT UPPROR - THE TRANSGENDER VERION av Unga Tur på Teater tr3.

"”Det är komplex fråga,” säger Protanomaly. Komplext är hans nya favoritutryck, och han använder det som om han vore en svarslös politiker: man säger inte Ja, och man säger inte Nej, man säger att det är komplext. Kommer man att göra något åt bostadsbristen? Det är en komplex fråga. Vad tycker man om sjukvården? Det är en komplex fråga. Vilket parti borde vi rösta på? 
Där har dom ofta klara svar."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/ett-uppror-transgender-verion-avaleksa.html

lördag 19 april 2014

CABARET, Av Fred Ebb & John Kander med manus av Joe Masteroff efter Christopher Isherwoods bok Farväl till Berlin, Översättare: Rikard Bergqvist
Regi: Ronny Danielsson, Koreografi: Roger Lybeck, Scenografi: Fridjon Rafnsson
Kostym: Lena Lindgren, Musikaliskt ansvarig: Joakim Hallin
Ljus: Jonas Nyström, Mask: Angelica Ekeberg, Med Sally Bowles: Sarah Dawn Finer, Cliff Bradshaw: Francisco Sobrado, Konferencier: Oscar Pierrou Lindén, Fräulein Schneider: Babben Larsson, Herr Schultz: Gustav Levin, Ernst Ludwig: Eli Ingvarsson, Fräulein Kost: Linda Kulle, Maximilian von Heune: Logi Tulinius, Bobby/Tulltjänsteman/m fl: Stefan Clarin, Fritz: Karim Carlsson, Kit Kat Boys & Girls/m fl:  Karim Carlsson, Kitty Chan, Camilo Ge Bresky, Kristina Lindgren, Martin Redhe Nord, Paula Santa Eufemia, Logi Tulinius, Kapellmästare: Mikael Skoglund, Musiker: Svante Söderqvist, Calle Rasmusson, Jan Levande, Föreställning 71, 2014

I förrgår var jag och såg Cabaret i Uppsala:

"Något är vridet på Kit Kat Club. Det finns ingen glädje. Det här är ingen pride-parad. Ingen uppsluppen frigjordhet. Detta är en äldre mans uppfattning om dekadens. Eller en djupt religiös persons uppfattning om synd. Ett dark-room. En tidig söndagmorgon efter en sen lördagnatt på en bög-biograf. En kinky-klubb. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/cabaret-av-fred-ebb-john-kander-med.html

fredag 18 april 2014

BILL, Artifact Suite, KOREOGRAFI, SCENOGRAFI, KOSTYM, LJUS, William Forsythe, MUSIK Eva Crossman-Hecht och Johann Sebastian Bach, The Other You, KOREOGRAFI Crystal Pite, MUSIK Owen Belton och Ludwig van Beethoven, KOSTYM Linda Chow, LJUS Robert Sondergaard, Bill KOREOGRAFI, SCENOGRAFI, KOSTYM Sharon Eyal och Gai Behar, MUSIK, Ori Lichtik, LJUS Avi Yona Bueno, Medverkande, Artifact Suite: PAS DE DEUX 1: Sarah-Jane Brodbeck Dragos Mihalcea Nadja Sellrup Nikolaus Fotiadis, PAS DE DEUX 2: Nathalie Nordquist Arsen Mehrabyan Mayumi Yamaguchi AdiLiJiang Abudureheman, MUD WOMAN: Jenny Nilson Mia Hjelte KVINNOR: Marianna Barabás Louise Bennett Sarah-Jane Brodbeck Jeannette Diaz-Barboza Ágota Ecseki Katariina Edling Sarah Fontaine Elisa Fossati Frida Hambreus Katarzyna Kucharska Minji Nam Moe Nieda Nathalie Nordquist Nicole Rhodes Danielle Rosengren Jonna Savioja Nadja Sellrup Emily Slawski Mayumi Yamaguchi, MÄN: AdiLiJiang Abudureheman Joakim Adeberg Nikolaus Fotiadis Hampus Gauffin Bence Jancsula Dawid Kupinski Andrey Leonovitch Calum Lowden Preston McBain Arsen Mehrabyan Dragos Mihalcea Aleksander Nikolaev Daniel Norgren-Jensen Jens Rosén Pontus Sundset Hugo Therkelson Hampus Westin. The Other You: SOLISTER: Anton Valdbauer Anthony Lomuljo. Bill: SOLISTER: Jerôme Marchand Anton Valdbauer Daniel Norgren-Jensen Hokuto Kodama Daria Ivanova, WOMEN: Marianna Barabás Jeannette Diaz-Barboza Mia Hjelte Mariko Kida Sarah Jane Medley Rena Narumi Elisa Fossati Alina Lagoas Jordan-Elizabeth Long Minji Nam Moe Nieda Danielle Rosengren Jonna Savioja Mayumi Yamaguchi, MEN: Joakim Adeberg Anthony Lomuljo AdiLiJiang Abudureheman Hampus Gauffin Preston McBain Jens Rosén Nikolaus Fotiadis, Föreställning 70 2014.

I förrgår var jag och såg Genrepet av BILL på Kungliga Operan.

"Min syn har blivit en erogen zon. Det är sexigt, farligt, roligt, och jag vill vara där, mitt ibland dom. Jag vill göra dom där coola stegen som görs som om man liksom bara diggar musiken. Jag vill se dansen på nära håll, på samma sätt som man kan gå fram till en vit marmorstaty och ta sej en titt. Jag vill att det aldrig ska vara över, och om det inte slutar snart så dör jag."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/bill-artifact-suite-koreografi.html

tisdag 15 april 2014

DET ÄR SYND OM PAPPORNA av Lotta Ramel, Joel Schmidt, Jonathan Andersson & Erik Andergren, Unga Giljoton, Regi: Lotta Ramel, Medverkande: Joel Schmidt, Jonathan Andersson, Erik Andergren, Musik och sångtexter: Joel Schmidt, Scenografi: Miranda Renberg och Linda Gonçalves, Ljus och ljud: Erik Glaad, Kostym: Miranda Renberg och Linda Gonçalves, Mask: Linda Gonçalves, Grafisk formgivning: Erik Glaad, på Teater Playhouse, föreställning 69

I måndags var jag och såg DET ÄR SYND OM PAPPORNA med Unga Giljotin på Teater Playhouse.

"Det är vansinnigt roligt och förödande elakt, men känns aldrig som om bara humor vore det ensidiga målet. Inget mjölkande av skratt. Inget roande bara för att roa. Man drar Järnrörspartiet till sin spets i en könsrollssketsch på lekplatsen i otäck framtid. Man visar nidbilder av unga pappor som löser barnpassningen på ett känslokallt men innovativt manligt sätt. Tre Marcus Birro får sej ett anfall ur en feministisk skyttegrav. Och Martin Melins Machofaderskapsskola svarar på en hel del frågor som ingen tänkt på att någonsin ställa. Som hur en polis säkrar en lekplats."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/det-ar-synd-om-papporna-av-lotta-ramel.html

onsdag 9 april 2014

TIME AND SPACE: THE MARRABENTA SOLOS, av och med Panairbra Gabriel Canda, gitarr Jorge Domigos, Dansens hus, föreställning 68, 2014.

Igår var jag och såg TIME AND SPACE: THE MARRABENTA SOLOS på Dansens Hus.

"En sommar, när jag gick i mellanstadiet, var jag nere och badade i Kalvhagen i Mörbylånga på Öland. Jag gillar att simma under vattnet, men den här gången simmade jag med öppna ögon rakt in i en manet. Det finns inga brännmaneter på Öland, inte då i alla fall, men på något sätt lyckades den bränna mej i ögonen. Kanske var det en allergisk reaktion. Det gjorde ganska ont, ögonen rann, och jag blev känslig för ljus. Och allt var liksom suddigt. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/time-and-space-marrabenta-solos-av-och.html

måndag 7 april 2014

TJEJGREJER - EN TRYOUT, av och med Josefin Johansson, Ljusdesign: Robert Forsman, Ljudteknik: Lars Appelqvist, Teatertekniker: Mats Kullander & Jonatan Winbo, Webbansvarig: Elisabet Attermark, verkställande producent: Fredrika Rembe, Scenchef: Johan Attermark, Konstnärlig ledare fri scen: Olof Hanson, Kulturhuset Stockholm/Brigaden, föreställning 66, 2014.

Igår var jag och såg Josefin Johansons Stand Up TJEJGREJER på Bryggan på Kulturhuset Stadsteatern.

"En gång var jag och Achromotrichia i Göteborg och hälsade på Protanomaly, som bodde där, tillfälligt, tillsammans med en kollega och kompis som har samma förnamn som en svamp. Vi kan kalla honom Herr Kantarell. Det är Herr Kantarells födelsedag, och han har fått en bok med Göteborgsvitsar av Protanomaly. Och där vinet går in får man lust att leka."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/tjejgrejer-en-tryout-av-och-med-josefin.html

VAKARES VARGTIMMAR, av och med Conny Vakare, regi Annika Silkeberg, musik Fredrik Arsæus Nauckhoff, Ljusdesign: Robert Forsman, Ljudteknik: Lars Appelqvist, Teatertekniker: Mats Kullander & Jonatan Winbo, Webbansvarig: Elisabet Attermark, verkställande producent: Fredrika Rembe, Scenchef: Johan Attermark, Konstnärlig ledare fri scen: Olof Hanson, Kulturhuset Stockholm/Brigaden, föreställning 65, 2014.

Igår var jag och såg Conny Vakares Monolog Vakares Vargtimmar på Bryggan på Kulturhuset.

"Något är fel, för mej. Det går för fort. Det är som om man försöker klämma in en sextio minuters monolog på fyrtiofem minuter. Allt blir lite forcerat. Jag som älskar tankeprocessen hinner inte med. Rollens vilda associerande känns regisserat, bundet, påpiskat, koreograferat. Jag vill ropa:
”Bryt! Ta det lugnt! Börja om!”"

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/vakares-vargtimmar-av-och-med-conny.html

UT, av och med Ulrika Ellemark, musik Hampus Larsson, Ljusdesign: Robert Forsman, Ljudteknik: Lars Appelqvist, Teatertekniker: Mats Kullander & Jonatan Winbo, Webbansvarig: Elisabet Attermark, verkställande producent: Fredrika Rembe, Scenchef: Johan Attermark, Konstnärlig ledare fri scen: Olof Hanson, Kulturhuset Stockholm/Brigaden, föreställning 64, 2014.

Igår var jag och såg Ulrika Ellemarks UT på Brigadens Monologsöndag på Bryggan på Kulturhuset Stadsteatern. 

"Jag känner dom som har hotat med självmord för att få det dom vill ha, och jag känner dom som inte kan glömma, som ältar, vänder, vrider. Killen som inte kan glömma killen som redan har glömt. Kvinnan som vann tillsvidare. Kvinnan som fortfarande väntar, ångrar, går vidare i samma cirklar. Tiden får visa om dom hade en huvudroll, eller om dom liksom bara gjorde gästspel i en pjäs om någon annan."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/ut-av-och-med-ulrika-ellemark-musik.html

torsdag 3 april 2014

COME TOGETHER, Musik, Paul McCartney & John Lennon, Koncept och Iscensättning: Nikolaj Cederholm, Musikarr: Jens Hellemann & Peter Hellemann, Kostym Anja Vang Kragh, Koreografi Anja Gaardbo, Flyginstruktion Brendan Shelper, Scenografi, Kim Witzel, Ljusdesign: Jonas Bøgh, Musiker: Søren Bigum, Boi Holm, Christian Hougaard, Björn Jönsson, Bastian Sjelberg, Kapelmästare Peter Hellemann, Sångare: Lotte Andersen, Pernilla Andersson, Martin Gresi, Louise Hart, Jimmy Jørgensen, Mads Jørgensen, Mark Linn, föreställning 62, 2014.


Igår var jag och såg Come Together i Fyrishov i Uppsala. 

Pernilla Andersson sjunger Elenor Rigby med en segway under klänningen. Det är inte cirkus. Det är performance. Man hänger i taket, man flyger och far, och vi i publiken, som aldrig sett något liknande, vet inte till oss. Vi klappar och skriker och visslar. I pausen rusar jag ut för att köpa en skiva, bara för att få veta att just idag finns ingen som säljer skivor. Mitt liv har plötsligt fått en ny mening: jag måste ha den där skivan. 
Låter det intressant? Här är resten: 

EN VÄRLDSOMSEGLING UNDER HAVET, av Jules Verne, Översättning: Erik Carlquist, Dramatisering och regi: Carolina Frände, Dramaturg: Marie Persson Hedenius, Dramaturgisk konsult: Åsa Lindholm, Kompositör och ljudbild: Janne Tavares Scenografi Carolina Frände Scenografi Maria Jennefelt Scenografi Jenny Kronberg, Scenografi: Aurelia Le Huche, Scenografi: Anders Lindholm, Scenografi: Karl Svensson, Kostym: Jenny Kronberg, Ljus: Karl Svensson, Ljud: Markus Åberg, Mask och peruk: Carina Saxenberg, föreställning 61 2014


Iförrgår var jag och såg Jules Vernes En världsomsegling Under Havet på Stadsteatern Skärholmen. 

"När jag cyklar hem tänker jag på filmen Airplane, där Leslie Nielsen flera gånger öppnar dörren till cockpiten och säger ”Good luck, we’re all counting on you…” Robert Fuxs kapten Nemo känns lite så: gravallvarlig, torrt komisk och teatraliskt görande Entré och Sorti. En student från The Bette Davis’ School of Acting."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/en-varldsomsegling-under-havet-av-jules.html

onsdag 2 april 2014

EN NATT I FEBRUARI, av Staffan Göthe, Regi: Josefin Lennström, Scenografi: Anna Sigurdsdotter, Kostym: Anna Sigurdsdotter, Musik: Anders Nyström, Ljus: Mikael Tham, med Henrik Gustafsson, Magnus Munkesjö, Eva Welinder, föreställning 60 2014.

Igår var jag och såg Mittiprickteaterns uppsättning av Staffan Göthes En Natt i Februari.

"  Jag vet inte hur gammal jag var när jag skulle rymma. Nån hade verkligen gått över gränsen - jag antar att det var Mamma - och nu skulle jag minsann visa henne! Dom! Allihop! Jag gick bakom Konsum och satte mej i det höga gräset. Ingen kunde hitta mej här. Jag var osynlig. Jag var borta.
Jag vet inte hur länge jag satt där. Länge, kändes det som. Sen gick jag hem, antar jag. Jag minns inte. 
Jag undrar hur barn i stan rymmer hemifrån? "

Låter det intressant? Här är resten: 
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/04/en-natt-i-februari-av-staffan-gothe.html

tisdag 1 april 2014

OLIVIA STEVENS: PASSION - EN SKÅDIS RESA IN I LJUSET, av och med Olivia Stevens, på Orionteatern, föreställning 59 2014



Igår jag var jag och såg Olivia Stevens i OLIVIA STEVENS: PASSION - EN SKÅDIS RESA IN I LJUSET på Orionteatern. 

" Det känns lite som om Edith Piaf gett sej på stand up. En fransyska på Norra Brunn. 
”Padam-padam-padam.”
”Vem där?”
”Edith”
”Edith vem?
”Edith verkligen det här jag borde hålla på med?”"

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/03/olivia-stevens-passion-en-skadis-resa.html

HOW I GOT MY BUGS BUNNY SWEATER #DailyVloggers #VeganLife #BudgetShoppin...

Hey everyone! Join me in today’s funny and entertaining video where I start the day by painting the last of my kitchen cabinets. The excitem...